Ana SayfaEkonomiKadınların tandır komünü

Kadınların tandır komünü

HABER MERKEZİ – Batman’da kadınların, komünal bir şekilde yaptığı tandır ekmekleri yoğun ilgi görüyor.

Batman’ın Kozluk ilçesi Kale Mahallesi’nde yaşayan 6 kadın, oluşturdukları komün ile tandır ekmeği yapıp satarak geçimlerini sağlıyor.

Ekmek yaparak geçimini sağlayan kadınlardan Emine Kaya, 2 yıldır tandır ekmeği yaptığını, ilginin yoğun olduğunu ve diğer ilçelerden de talep geldiğini belirtiyor.

Geçimini tandır ekmeğinden karşıladığını söyleyen Kaya, şunları söylüyor:

Biz burada 6 kadın çalışıyoruz. 3 arkadaşımız sabah, 3 arkadaşımız ise ikindi vakti çalışıyor. Günde 7 tandır ekmek yapıyoruz. Her tandır başı 24 ekmek çıkıyor. Günlüğümüz ise 20 TL’ye geliyor. Burada ekmek yaparak geçimimizi sağlıyoruz.

Kaya, yaptıkları tandır ekmeğine ilginin yoğun olduğunu belirterek, şöyle devam ediyor:

Burada yapılan ekmekler fırın ve marketlere dağıtılıyor. İnsanlar gelip burada siparişte bulunuyor. Biz de verilen siparişler üzerine ekmek yapıyoruz. Yaptığımız tandır ekmeği sadece Kozluk ve Batman’da satılmıyor. İzmir, Antalya, Bursa ve İstanbul’a kadar da yaptığımız bu ekmekler gönderiliyor.

Tandır ekmeğinin daha ucuz olduğunu ve fırın ekmeğine göre daha temiz koşullarda yapıldığını dile getiren Kaya, şunları aktarıyor:

Fırından ekmek aldığımızda hem tadı güzel değil hem de çabuk bayatlıyor. Ancak tandır ekmeği uzun süre taze kalabiliyor ve tadı daha güzel, daha sağlıklı.

Kaynak: dihaber

Previous post
'Trans Aktivistler için BM Savunuculuğu El Kitabı' çıktı
Next post
'BAŞKANLIK' TEKLİFİ | Teklifin maddelerine geçilmesi 338 'evet' ile kabul edildi