Ana SayfaGüncelKaya, gözaltını anlattı: İnançlarıma göre giyinmeme dahi izin verilmedi, odama dalıp şiddet kullandılar

Kaya, gözaltını anlattı: İnançlarıma göre giyinmeme dahi izin verilmedi, odama dalıp şiddet kullandılar

HABER MERKEZİ – Gözaltına alınarak adli kontrol şartı ile serbest bırakılan HDP Milletvekili Hüda Kaya, yaptığı açıklamada gözaltına alınışını anlattı, “Farklı düşünene nasıl bir linç yaşatıldığını biz burada birebir yaşadık, tanık oluyoruz” dedi. Referanduma dikkat çeken Kaya, “Böylesine sağlıksız, böylesine özgürlüksüz bir ortamda ortaya çıkacak referandum sonucu da asla meşru olamayacaktır” diye konuştu.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında dün gece Afyon’da kelepçelenerek gözaltına alınan ve getirildiği Diyarbakır’da adli kontrol şartı ile serbest bırakılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, serbest bırakılmasının ardından adliye önünde açıklama yaptı.

Son 5 gündür Afyon’da bulunduğunu belirten Kaya, gözaltına alınışını şöyle anlattı:

Kaldığım binanın etrafı sarılmış bir şekilde, müsait olmadığımı belirtmeme rağmen onlarca polis daireye ve bulunduğum odaya girdi. İnançlarıma, ilkelerime göre giyinmem gerekirken, görevliler buna dahi izin vermeden odama daldı ve şiddet kullandı, kelepçelenerek gözaltına alındım. Saatlerce nerede olduğuma dair soranlara bilgi verilmedi.

6-8 Ekim Kobani protestlarına ilişkin hakkında açılan fezleke nedeniyle gözaltına alındığını belirten Kaya, şöyle devam etti:

Biz HDP olarak bu olayların araştırılması incelenmesi ve faillerin ortaya çıkarılması konusunda defalarca araştırma önergesi vermiş olmamıza rağmen bugün bizi bu olaylar nedeniyle mahkum etmek isteyen iktidarın milletvekilleri tarafından reddedildi. Eğer bu olay teklifimiz doğrultusunda mecliste aydınlatılmış olsaydı bugün burada bu manzarayı yaşamış olmayacaktık. Asıl yargılanması gerekenler bu olayların aydınlatılmasının önüne geçenlerdir.

Gün içerisinde HDP milletvekilleri Meral Danış Beştaş ve Altan Tan’ın da gözaltına alındığını hatırlatan Kaya, şunları söyledi:

HDP üzerinde tam da referandum sürecinde muhalif olana, farklı düşünene nasıl bir linç yaşatıldığını biz burada birebir yaşadık, tanık oluyoruz. Böylesine sağlıksız, böylesine özgürlüksüz bir ortamda ortaya çıkacak referandum sonucu da asla meşru olamayacaktır. Çünkü eşit şartlarda sandığa giden taraflar yoktur. Türkiye’nin de manzarası budur.