Ana SayfaGüncel‘Kayyum atanan belediyede kadın çalışanlara polis tacizi’

‘Kayyum atanan belediyede kadın çalışanlara polis tacizi’

HABER MERKEZİ – Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan kadınlar kayyum atandıktan sonra belediyeye yerleşen polisler tarafından tacize maruz bırakıldıklarını söyledi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne atanan kayyumun ardından belediye binasının adeta bir polis karakolu haline dönüştürüldüğü belirtiliyor.

Gazete Şujin’de yer alan habere göre belediyenin kadın çalışanları binanın içindeki ve dışındaki polisler tarafından tacize maruz bırakılıyor.

İsmini vermek istemeyen bir kadın, tacizlerin bina girişinden, belediyenin her alanında mesai bitimine kadar devam ettiğini ifade etti.

Polisin belediye binasının her bölümünde bulunduğunu bildiren kadın şunları söyledi:

Taciz sabah girişte başlıyor. Önce içeri giren kadınları gözleri ile taciz ediyorlar. Ardından mesai saati ile birlikte koridor ve odalara kadar geliyorlar. Burada da sözlü taciz başlıyor.

Kadının, polislerin bir an önce belediyelerden çıkartılması ve tacize karşı yetkililerin harekete geçmesi için çağrıda bulunduğu kaydedildi.

Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, İçişleri Bakanlığı’nın kararı ile görevinden alındıktan sonra gözaltına alınmış ve 24 Kasım 2016 tarihinde Mardin 2. Sulh Mahkemesi tarafından tutuklanmıştı. Görevden alınan Ahmet Türk’ün yerine İçişleri Bakanlığı talimatıyla kayyum atanmıştı.