Ana SayfaGüncelKayyum, kadın öğrenci yurdunu boşaltıyor

Kayyum, kadın öğrenci yurdunu boşaltıyor

HABER MERKEZİ – Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne atanan kayyum daha önce belediyenin hizmete açtığı kadın öğrenci yurdunda kalan öğrencilerden yurdu boşaltmalarını istedi. Yurda özel harekatçıların yerleştirileceği iddia ediliyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, KYK yurtlarında taciz, kaçırılma gibi saldırılara maruz bırakılan kadın öğrencilerin talebi üzerine 227 kişilik yurt yaptırmıştı. 2016’da tamamlanan yurda 50 kadın öğrenci yerleşmişti.

Eş başkanları tutuklanan belediyeye atan kayyum, öğrenci yurdunun kapatılması kararı çıkarttı. Dün yurtta kalan öğrencilerden 20 Ocak’a kadar yurdu boşaltmaları istendi.

Gazete Şujin’in haberinde yurda özel harekatçıların yerleşeceği yönünde iddiaların olduğu belirtildi.

“Bizi göz göre göre sokağa atıyorlar”

Yurttan çıkmak zorunda kalan kadın öğrenciler göz göre göre sokağa atıldıklarını söyledi.

Öğrenciler tepkilerini şu sözlerle dile getirdi:

Bizi buradan atıyorlar ve KYK yurtlarına gidin diyorlar. Biz KYK yurtlarına gitmemek için buraya geldik zaten. Buradan gitmek istemiyoruz. Yurt kapandıktan sonra aramızda sokakta kalacak olan öğrenciler var. Kalacak yerleri olmayanlar var. KYK yurtlarında disiplin cezaları alan kadınlar da var. Onlar ne olacak, göz göre göre sokağa atıyorlar bizi. Ama biz buna sessiz kalmayacağız. Dava açıp, hukuki yollara başvuracağız.

Yeni yurdun kendilerine büyük sıkıntılar yaratacağını ifade eden bir öğrenci, “Yerleştirileceğimiz KYK yurdunun yolları akşamları çok tenha oluyor. O yolda daha önce de kadın öğrenciler taciz, kaçırılma gibi saldırılara maruz kalmıştı. Şu anda sınav haftasındayız ve çıkmamız daha da zorlaştıracak işimizi” diye konuştu.




Önceki Haber
Emir Kustirica'dan Mujica belgeseli: 'Son Kahraman'
Sonraki Haber
"Türkiye, Rusya'nın PYD ile Esad arasındaki olası 'federasyon' anlaşmasından haberdar mı?"