Ana SayfaGüncelKayyum parka da el attı: Öldürülen çocukların isimlerinin olduğu panoyu kaldırttı

Kayyum parka da el attı: Öldürülen çocukların isimlerinin olduğu panoyu kaldırttı

HABER MERKEZİ – Akdeniz Belediyesi’ne atanan kayyum, Özgür Çocuk Parkı’nda bulunan ve üzerinde kolluk kuvvetlerince öldürülen çocukların isimlerinin bulunduğu panoyu kaldırttı.

Mersin’in Akdeniz Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Akdeniz Kaymakamı Hamdi Bilge Aktaş, belediyeye ait İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Özgür Çocuk Parkı’da, kolluk kuvvetlerince öldürülen çocukların isimlerinin bulunduğu panoyu kaldırdı.

Kayyumun talimatı ile pano kaldırılırken, aynı parkta bulunan çocuk heykellerinin ellerinde bulunan güvercinlere ne olduğu da bilinmiyor.

Yine pano ile birlikte bir denizatının da yerinde olmadığı görüldü.

Yetkililer, şikayet üzerine panonun kaldırıldığını savunurken, BİMER’e yapıldığı iddia edilen şikayette, “Tabela devletin katliam yaptığı izlenimi yaratıyor” ifadelerine yer verildiği ve bu nedenle kaldırılmasının uygun görüldüğü ifade edildi.

Paktaki panoda Can Yücel’in şiiri yazıyordu

Geçtiğimiz yıl belediye tarafından yenilenen parkta bulunan elektrik trafosu boyanarak üzerinde denizanası, kaplumbağa ve benzeri hayvan resimlerinin yanı sıra kolluk kuvvetlerince öldürülen çocukların isimlerinin bulunduğu bir pano asılmıştı.

İki denizatı figürünün ortasına yerleştirilen panoda, şair Can Yücel’in “Gökte bir yıldız kayarsa eğer sen yıldızı tut çocuk. Umut dile barış dile sevgi dile” dizeleri yer alıyordu.

Panoda, Uğur Kaymaz, Ceylan Önkol, Berkin Elvan, Bedran Encu, Çetin Encu, Erkan Encu, Bezat Özer, Enes Ata, İbrahim Aras, Ümit Kurt ve Nihat Kazanhan’ın isimleri ile öldürüldükleri yaşları yazıyordu.