Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu ‘ilk kez’ açıkladı: 15 Temmuz’dan sonra Saray’a gittim, bana ‘evet’ dediler ama yapmadılar

Kılıçdaroğlu ‘ilk kez’ açıkladı: 15 Temmuz’dan sonra Saray’a gittim, bana ‘evet’ dediler ama yapmadılar

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, anayasa değişiklik teklifine ilişkin konuştu, teklife ‘evet’ diyenlerin ‘Türkiye Cumhuriyeti tarihine ihanet’ ettiğini söyledi. ‘İlk kez söylüyorum’ dediği bir konuyu da dile getiren CHP lideri, “15 Temmuz sonrası Saray’a gittim. ‘Linç edilen askerlerin faillerinin de yakalanması lazım’ dedim. Hepsi ‘evet’ dedi, ne oldu? ‘Evet’ diyeceksin gereğini yapmayacaksın” diye konuştu.

Tekirdağ’da konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa değişiklik teklifine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Meclis Anayasa Komisyonu’ndan geçen değişiklik teklifini “Türkiye Cumhuriyeti tarihine ihanet” olarak nitelendiren CHP lideri, “Buna ‘evet’ diyenler ihanet ediyorlar” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

“Teklife ‘evet’ diyenler ihanet ediyor”

Bütün yetkileri bir kişiye vermek istiyorlar. ‘Ey CHP sen neden buna destek vermedin’ diyorlar. Bu proje, bu anayasa değişikliği Türkiye Cumhuriyeti tarihine ihanettir. Bu anayasa değişikliği parlamento geleneğine ihanettir. Bir vesayetten kurtarıyorsun, daha ağır bir vesayetin içine koyuyorsun.

Pazartesiden itibaren parlamentoyu izleyin. ‘Başkanlık gelirse her şey düzelir’ diyorlar, iki yılda ne düzeldi. Terör mü azaldı, TL değer mi kazandı, hayır. İşsizlik mi azaldı, hayır.

Her darbe sonrası darbeciler hukuk değişikliği yaparak kendi geleceklerini güvence altına alırlar. Cumhurbaşkanı’nın tarafsız olması lazım. Anayasa değişikliğiyle hem parti başkanı, hem cumhurbaşkanı olacak. Seçimde mücadele edeceğiz, seçimde tarafsızlığa dair yemin edecek.

Siz bu milleti aptal mı sanıyorsunuz? TBMM’yi feshetme yetkisi veriliyor. ‘Milli iradeyi tanımıyorum’ diyor. İlk anayasa görüşülürken bu yetki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e de verilmek istendi. Ona verilmeyen yetki beyefendiye verilecek.

Bu sorun tek başına CHP’nin sorunu değildir. Buna ‘evet’ diyenler Türkiye Cumhuriyeti’ne ve tarihine ihanet ediyorlar, nokta. Televizyonu Pazartesiden itibaren izleyin, mücadelemizi göreceksiniz. Bir bedel ödenecekse o bedeli önce CHP milletvekilleri ödeyecektir.

Linç edilen askerler

15 Temmuz gecesi linç edilen askerlerin hesabını sormalıyız. O askerlerin anneleri babaları yok mu? İlk kez söylüyorum. 15 Temmuz sonrası Saray’a gittim. ‘Linç edilen askerlerin faillerinin de yakalanması lazım’ dedim. Hepsi ‘evet’ dedi, ne oldu? ‘Evet’ diyeceksin gereğini yapmayacaksın.

Kim bu Adil Öksüz?

15 Temmuz darbe girişimi tam aydınlanmış değildir. 15 Temmuz darbesinden önceden haberiniz var mıydı, yok muydu. Cevabını almış değiliz. Bunun cevabını bekliyoruz. Bu Adil Öksüz kimdir diye sormuştum. Askeri birlikte yakalandı yanında cep telefonu, GPS cihazı vardı. O serbest bırakıldı. Kim bu Adil Öksüz? Kim olduğunu ben de biliyorum onlar da biliyor. Ben istiyorum ki cevabını onlar versin.

  'Rejim değişiyor' diyen CHP'li Sağlar'dan Kılıçdaroğlu'na: Parlamentoyu feshettiniz