Ana SayfaGüncelKurtulmuş: OHAL gerektiği kadar devam edecek, yeni KHK hazırlıkları var

Kurtulmuş: OHAL gerektiği kadar devam edecek, yeni KHK hazırlıkları var

HABER MERKEZİ – Bakanlar Kurulu’nun ardından açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, OHAL’in gerektiği kadar devam edeceğini ve yeni KHK hazırlığında olduklarını söyledi. Sosyal medya konusunda da konuşan Kurtulmuş, “Burası dingonun ahırı değil. Sosyal medya hesaplarını yakından takip ediyoruz. Etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Kurtulmuş, Ortaköy Katliamı’na ilişkin ise “Teröristle ilgili de parmak izine ve eşgale ulaşılmıştır” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu’nun ardından açıklamalarda bulundu.

İstanbul Ortaköy’de IŞİD tarafından gece kulübü Reina’ya yapılan ve 39 kişinin yaşamını yitirdiği saldırı ile ilgili konuşan Kurtulmuş kaçan saldırganın parmak izine ve eşgaline ulaşıldığını söyledi.

Kurtulmuş’un gündeme dair konuşmasından satır başları şöyle:

Ortaköy Katliamı

2017 yılının ilk dakikalarında, ilk saatlerinde yapılmış olmasının verdiği önemli bir mesaj var. 2016 Türkiye için, bölgemiz için zor bir yıl oldu. Bu hain saldırıyı gerçekleştirerek şu mesajı vermek istiyorlar; ‘2017’de de Türkiye’nin başına bela olmaya devam edeceğiz’. Biz de onlara diyoruz ki; Biz de 2017’de nerede olursanız olun inlerinize gireceğiz. Terör örgütlerinin hiçbirisi arasında fark gözetmeksizin Allah’ın izniyle, milletimizin desteğiyle, elimizdeki bütün milli kapasitemizle hepsine diz çöktüreceğiz, hepsine gereken cevabı vereceğiz.

Bu saldırı niteliği itibarıyla öncekilerden farklı.

İkinci verilen mesaj, Türkiye’nin sınır dışı operasyonlarına verilen mesajdır. Özellikle Fırat Kalkanı Operasyonu çerçevesinde, başarılı ve kararlı bir şekilde Suriye’de yürütülmekte olan operasyonların hem terör örgütlerini hem terör örgütlerini taşeron olarak kullananları rahatsız ettiği anlaşılıyor. Özellikle son zamanlardaki sahadaki başarımızı hazmedemeyen güçlerin, terör eylemini yönlendirdiği anlaşılıyor.

Üçüncü mesaj, bu terör eylemiyle birlikte, maalesef Türkiye’de halkımız arasında hayat tarzları üzerinden, inanç farklılıkları üzerinden, mezhepler üzerinden bir takım ayrışmaları ortaya koymaya çalışıyorlar ve maalesef bir kısmı da sosyal medya üzerinden yapılan bu tür şuursuz, dengesiz bir takım propagandalarla da halkın arasını açmaya gayret ediyorlar. Hiç boşuna heveslenmesinler. Bu milletin tamamına yakını, bu konuda son derece şuurlu ve tecrübelidir. Terörün dininin, imanının, aklının ve vicdanının olmadığını bilir.

Cerablus, El-Bab, Membiç, nereye kadar giderse, bütün bu terör örgütlerinin Türkiye’ye karşı tehdit oluşturmaktan çıkarıldığı noktaya kadar kararlılıkla sınır dışı operasyonlarımıza, Fırat Kalkanı operasyonumuza devam edeceğiz.

Bu terör eylemiyle birlikte, maalesef Türkiye’de halkımız arasında hayat tarzları üzerinden, inanç farklılıkları üzerinden, mezhepler üzerinden bir takım ayrışmaları ortaya koymaya çalışıyorlar ve maalesef bir kısmı da sosyal medya üzerinden yapılan bu tür şuursuz, dengesiz bir takım propagandalarla da halkın arasını açmaya gayret ediyorlar. Hiç boşuna heveslenmesinler. Bu milletin tamamına yakını, bu konuda son derece şuurlu ve tecrübelidir. Terörün dininin, imanının, aklının ve vicdanının olmadığını bilir.

Zor ve titizlikle sürdürülecek bir soruşturma. 8 kişi gözaltındadır. Teröristle ilgili de parmak izine ve eşgale ulaşılmıştır.

OHAL

Yeni KHK hazırlıkları sürüyor. OHAL bildiğiniz gibi laf olsun diye çıkartılmış bir karar değildir. İhtiyaca göre çıkartıldı. OHAL gerektiği kadar devam edecektir. Biz de isteriz ki yarın sabah kalksın. Bakanlar Kurulu’na gelmedi. Milletin bekası, normal zamanda yapamayacağımız bize güç veren bir mekanizme olduğu için OHAL’in bize vereceği destekler göz önünde bulundurularak değerlendirilecektir. Belki önümüzdeki Kurul’a gelir, bu hafta gelmedi.

Sosyal Medya

Burası dingonun ahırı değil. Sosyal medya hesaplarını yakından takip ediyoruz. Etmeye devam edeceğiz.

Anayasa değişikliği tasarısı

Türkiye’de anayasal reform sürecinin bu hafta Meclis’e getirilmesi var. Oylama süreci başlayacak ve en kısa zamanda Meclis görüşmeleri tamamlanarak milletimizin lehine müracat edilecek. Senelerdir konuştuğumuz yeni bir anayasa ihtiyacı yönüneki tarihi adımlardan birini atmış olacağız. Türkiye’de anayasal reform konusunda bütün işlerimizi yaptık anlamı çıkmayacaktır. Bundan sonraki süreçte de 12 Eylül rejimini geride bırakacak birçok iyileştirmelerin demokratikleşme süreci sürecektir”