Ana SayfaGüncelMEB’den çocuklara yarıyıl tatili ‘ödevi’: Yoklama alınacak, ‘haydi namaza’

MEB’den çocuklara yarıyıl tatili ‘ödevi’: Yoklama alınacak, ‘haydi namaza’

HABER MERKEZİ – Afyon’da Milli Eğitim Bakanlığı ve müftülük öğrencilerin yarıyıl tatillerini ‘Haydi Namaza’ etikinliği ile ‘değerlendirmek’ için bir uygulama başlattı. Buna göre öğrenciler her gün namaza götürülecek ve gidip gitmeyenlerin yoklama ile çetelesi tutulacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) öğrencilere yarıyıl tatilinde ödev yerine sosyal sorumluluk projelerine yönlendirmeye ilişkin aldığı karar uyarınca Afyon’daki müftülük ve MEB çocukları her gün namaza götürme kararı aldı.

‘Yoklama’ ile kontrol

Cumhuriyet’in haberine göre, ‘Haydi Namaza’ etkinliği kapsamında Afyon’da 7 – 15 yaş arasındaki öğrenciler tatil boyunca namaza götürülecek.

Müftülük çocukların camiye gitmelerine ilişkin ‘Namaz Takip Çizelgesi’ adındaki imza kağıtları ile yoklama alacak.

Bu belgeler öğrencilerin cemaat ile katıldıkları her namazın ardından cami görevlilerinin tarafından imzalanacak.

Müftülük tarafından okullara yollanan yazıda, söz konusu etkinliğin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri tarafından öğrencilere duyurulması da talep edildi. Ayrıca İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mevlüt Çınar tüm okullara gönderdiği yazıda öğretmenlerin kampanyayı teşvik etmesi talimatını verdi.

Yarıyıl tatilinde öğrencilerin ‘namaza alıştırılmasını’ hedefleyen namaz etkinliği kapsamında erkek çocukların en az üç, kız çocuklarının da en az iki vakit namaz kılması bekleniyor.

Müftülüğün yaptığı duyuruda 4 Şubat’ta sona erecek etkinlik kapsamında namaza katılan çocuklar “ödüllendirilecek”.




Önceki Haber
Trakya'da tarımın bittiğini böyle anlattı: 'Ayçiçeği ekiyorsunuz cezaevi çıkıyor'
Sonraki Haber
TMSF, Özgür Radyo'nun eşyalarına el koydu