Ana SayfaGüncelMesele Dergisi yoluna dijital formatta devam edecek

Mesele Dergisi yoluna dijital formatta devam edecek

HABER MERKEZİ – Mesele Kitap Dergisi yayın hayatına artık dijital ortamda devam edecek. Dergi tarafından yapılan açıklamada, meseleleri aynı olanları aynı yolda yürümeye davet etti. 

Mesele Kitap Dergisi 10 yıldır basılı olarak sürdüğü yayın hayatına bir süre ara verdi.

Derginin Yayın Kurulu mevcut yapısıyla derginin matbu yayınını sürdürmenin mümkün ve uygun olmadığını, bu nedenle matbu yayına ara verdiklerini bir süre dijital formatta yayın yapacaklarını duyurdu.

Yayın Kurulu tarafından yapılan açıklamada, aylık matbu yayınları sürdürmenin zorluklarına değinildi.

Bundan sonraki yayına dair çağrı yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Aylık matbu dergi yayınlamak bir yanıyla dijital yayıncılıkla rekabet, güncel olanı yakalayamama ihtimali fakat diğer yanıyla da bir ay sonrayı görmeyi başarabilmek demek. Ekonomik zorlukları ve dağıtım sorunlarını saymasak bile, bunlar başlı başına alt edilmesi gereken güçlüklerden birkaçı.

Türkiye Mesele’sine bakarsak, derginin bundan sonraki yaşamının nasıl ve hangi istikamette ilerlemesi gerektiğine sadece bu dergiyi çıkartanların yanıt vermesi eksik olacak. Bu nedenle birçok okuyucumuzla, çevre ve platformla kitap, kültür ve politika için birlikte neyi, nasıl yapacağımızı konuşmak ve birarada bir faaliyetin imkanlarını arayarak, birlikte yürümek istiyoruz.

…10 yılın ardından yapısı güçlendirilmiş bir Mesele Kitap, Kültür, Politika Dergisi için, burjuva düzeninin karşısında meseleleri aynı olanları birlikte yürümeye, ortak hareket etmeye ve ortak eyleme çağırıyoruz.

Sahici bir yayın, kulvarı ne olursa olsun aynı zamanda alternatif yeni bir yaşamın örgütlenmesidir…

Çağrı metninin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Dijital formattaki Mesele Dergisine buradan erişebilirsiniz.