Ana SayfaÇalışma YaşamıMetal grevi: 2 bin 200 işçi 13 fabrikada iş bıraktı

Metal grevi: 2 bin 200 işçi 13 fabrikada iş bıraktı

HABER MERKEZİ – Birleşik Metal İş üyesi 2 bin 200 metal işçisi toplu sözleşme talepleri için 13 fabrikada greve başladı.

Birleşik Metal İş üyesi 2 bin 200 metal işçisi toplu iş sözleşmelerinde ücret zammı teklifleri konusunda uzlaşı sağlanmayınca 13 fabrikada iş bıraktı.

Schneider Enerji, Schneider Elektrik, General Elektrik ve ABB’ye bağlı 13 fabrikada eylemde olan işçiler, talepleri karşılanıncaya kadar grevi sürdüreceklerini açıkladı.

Birleşik Metal İş Sendikası, Elektromekanik Metal İşverenleri Sendikası (EMİS) ile bir süredir 2 bin 200 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi müzakerelerini yürütüyordu.

Ücret zammı teklifleri konusunda uzlaşı sağlanamayınca Birleşik Metal İş, “Sendikamız ve üyelerimiz, dün ve bugün EMİS ile yapılan görüşmelerin sonucunda verilen ücret zammı tekliflerini aralarında değerlendirmiş ve verilen zammın üyelerimizin ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak olması nedeniyle grevin uygulanması yönünde karar verilmiştir” diyerek bugün saat 10.00’da greve başlanacağını duyurmuştu.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
KHK'yla kapatılıp sonra açılan Zarok TV, İsviçre'de en çok izlenen ilk dört kanaldan biri
Sonraki Haber
Gözaltına alınan HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran serbest bırakıldı