Ana SayfaGüncelMHP’de anayasa çatlağı: ‘Hayır’ diyen başkan ile ilçe teşkilatı görevden alındı

MHP’de anayasa çatlağı: ‘Hayır’ diyen başkan ile ilçe teşkilatı görevden alındı

HABER MERKEZİ – MHP’nin Samsun İlkadım İlçe Başkanı Ali Korkmaz referandumda ‘Hayır’ oyu vereceğini açıkladığı için görevden alındı. MHP Genel merkezi, ilçe yönetiminin görevine de son verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkezi, referandumda ‘Hayır’ diyeceğini açıklayan Samsun İlkadım İlçe Başkanı Ali Korkmaz ile İlçe Yönetim Kurulu’nu görevden aldı.

MHP Samsun İl Başkanı Tekin, Korkmaz’ın sosyal medyadan paylaştığı yazı yüzünden görevden alındığını açıkladı:

“Milliyetçi Hareket Partisi İlkadım İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu, İlçe Başkanının kendi şahsi sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamanın partimizin genel politikası ile aykırılığı sebebiyle, Genel Merkezimizin kararına istinaden bugün itibari ile görevine son verilmiştir.”

Açıklamada MHP İlkadım İlçe Başkanlığı’na en kısa sürede yeni atama yapılacağı da ifade edildi.

Korkmaz: Koltuğa ihtiyacım yok

Görevden alınan MHP Samsun İlkadım İlçe Başkanı Av. Ali Korkmaz (Fotoğraf: @dokuz8haber)

Duvar’ın haberine göre görevden alınan MHP İlkadım İlçe Başkanı Ali Korkmaz ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Anayasal değişiklikle ilgili görüşlerimin genel merkez yönetimiyle çelişmesi nedeniyle görevden alınmış bulunmaktayım. Hayatım boyunca bana verilen emaneti verene karşı kullanmadım. Bu yüzden bu tasarrufu normal karşılıyorum. Muhalif değilim hiç olmadım ama muhaliflerden daha sert eleştirilerim oldu, yine olur. Ama bana göre muhalefet bu ülkede ‘sen kalk ben oturayım’ davasına dönmüştür. Düşünce ve ifade hürriyetime düşkünlüğüm nedeniyle bu gelişme benim için de olumludur. Kimseye kırgın, küskün değilim. İdeallerime koltukla sahip olmadım taşımak için de koltuğa ihtiyacım yok.