Ana SayfaEkoloji‘Motosiklet Günlükleri’nden etkilendi, ‘kendi devrimi’ için hayallerinin peşine düştü

‘Motosiklet Günlükleri’nden etkilendi, ‘kendi devrimi’ için hayallerinin peşine düştü

HABER MERKEZİ – ‘Motosiklet Günlükleri’ filminden etkilenen ve hayatın tüm renklerine dokunmak için işinden de evinden de vazgeçen, ailesi ile vedalaşarak dünyayı gezmeye başlayan Hazal Avcı’nın hikayesi.

Hayallerinin peşinden gitmeye pek az kişinin cesaret edebildiği günümüzde sırt çantası ile yollara düşmüş Hazal Avcı.

Hikayesini paylaşığı kendi internet sitesinde bu kararını “Hayatımı yaşamaya ve çantamla yola düşmeye karar verdim” sözleriyle dile getiriyor:

Bunun için sahip olduğum her şeyi sattım, yaşadığım daireden ayrıldım ve tüm arkadaşlarım ve ailemle vedalaştım. Ardından maceramın başlayacağı ilk durak olan Buenos Aires’e tek yön bilet aldım…

İç sesini dinledi

Ernesto Che Guevara ve arkadaşı Alberto Granado’nun 1950’li yıllarda Güney Amerika’yı dolaşmalarını konu alan biyografik film ‘Motosiklet Günlükleri’nden etkilenen Avcı, ‘yüreğinin sesi’ne kulak vermeyi başaranlardan.

Avcı, bunun bir kaçış olmadığını, öncesinde de aktif ve mutlu bir hayatı olduğunu ancak artık ‘kalıplara sığamaz hale geldiğini’ vurguluyor.

“Kendi devrimimi yapmak istiyorum” diyen Hazal Avcı, bugüne kadar aralarında Arjantin, Uruguay, Şili, Bolivya, Danimarka, Avusturya, Andorra’nın da olduğu 14 ülkeyi gezmiş.

“Masa başında oturmak bizi körleştiriyor”

“Konfor alanımızın dışına çıkmadan kendimizi geliştiremeyeceğimize inanıyorum” diyen genç gezgin, şunları anlatıyor:

Dünyayı görmek, kuralları yıkmak ve ufkumuzu geliştirmek zorundayız. Her gün masa başında oturmak bizi daha yaratıcı veya daha verimli biri yapmıyor, aksine bizi git gide körleştiriyor. Öyle ki dünyada var olan güzellikleri göremiyor, bunlardan ilham alamıyoruz.

“Kilometrelerce ötede tanımadığım bir sürü insan var ve ben onları bulmadıkça hep bir yanım hep eksik kalacak. İnandım ki onları bulursam, beraber bir yemeği paylaşırsam ve onların hayatında iz bırakabilirsem ancak o zaman mutluluğa ulaşırım. Tüm o insanları tanımak, onlarla dans etmek, onlara yardım etmek ve yolun sonunda bambaşka bir insan olmak istiyorum.”

Hazal Avcı otostop ile seyahat ediyor, gittiği yerlerde ufak tefek işler yaparak da geçimini sağlıyor.


Avcı’nın kendini ve dünyayı keşfediş hikayesine internet adresinden, Instagram ve Facebook hesabından eşlik edebilirsiniz.

Kaynak: listelist




Önceki Haber
'İnfaz videosu'ndaki IŞİD'lilerden biri Türkiye'de iki kez gözaltına alınıp serbest bırakılmış
Sonraki Haber
Türkiye'nin 'Trump falı': Seviyor, sevmiyor, sevi... – Abdulmelik Ş. Bekir