Ana SayfaGüncelNusaybin Belediyesi Eş Başkanları Kaya ve Kök tutuklandı

Nusaybin Belediyesi Eş Başkanları Kaya ve Kök tutuklandı

HABER MERKEZİ – Görevden alındıktan sonra gözaltına alınan Nusaybin Belediyesi Eş Başkanları Sara Kaya ve Cengiz Kök tutuklandı. Gözaltındaki Uludere Belediye Eş Başkanlari Zeynep Üren ve Yunus Ürek ise çıkartıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

59 belediyesine kayyum atanan Demokratik Bölgeler Partisi’ne (DBP) dönük operasyonlar kapsamında gözaltına alınan Nusaybin Belediyesi Eş Başkanları Sara Kaya ve Cengiz Kök çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Görevden alındıktan sonra yerlerine kayyum atanan Kaya ve Kök, 13 Ocak’ta gözaltına alınmışlardı.

Öte yandan Şırnak’ın Uludere ilçesinde bu sabah gözaltına alınan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) belediye eş başkanları Zeynep Üren ve Yunus Ürek emniyetteki ifade işlemleri sonrası akşam saatlerinde savcılığa sevk edildi.

Savcılık Üren ve Ürek’i ‘örgüte ekonomik gelir sağladıkları’ ve ‘gösteri ile yürüyüş kanuna muhalefet’ ettikleri iddiasıyla tutuklama talebi ile Uludere 1’inci Asliye Ceza Mahkemesinde sevk etti. Mahkeme Ürek ve Üren’i tutuksuz yargılamak üzere serbest bıraktı.

  DBP’li belediyelere operasyon: 4 eş başkan gözaltında, 1 eş başkan tutuklandı

 

Previous post
Harun Tekin ve Funda Eryiğit de ‘Hayır’ dedi
Next post
Can Dündar’ın yayın yönetmeni olduğu ozguruz.org’a erişim engeli