Ana SayfaGüncelOrtaokul öğrencilerine ‘kürtaj’ sorusu: ‘Kadının yaptığı davranış doğru mu?’

Ortaokul öğrencilerine ‘kürtaj’ sorusu: ‘Kadının yaptığı davranış doğru mu?’

HABER MERKEZİ – Ankara’da bir ortaokulda 7’nci sınıf öğrencilerine kürtaj içerikli bir soru soruldu. Öğretmenin soruyu internete yüklemesiyle ortaya çıkan soruda kürtaj olan bir kadın örneklenerek ‘davranışının doğru mu yanlış mı’ olduğu öğrencilere yöneltiliyor.  

Ankara Gölbaşı İnönü Ortaokulu 7’nci sınıf öğrencileri için hazırlanan Türkçe dersi sınavında ‘kürtaj’ sorusunun yer alması dikkat çekti.

Duvar‘ın haberine göre olay, soruyu öğretmen K.D.’nin ‘www.eğitimhane.com’ adresine yüklemesiyle öğrenildi.

2015- 2016 eğitim öğretim yılında öğrencilere yöneltilen soruda Cüneyt Suavi’nin ‘Bebek’ adlı öyküsünden alıntılanan metin yer alıyor.

Sınavda öğrencilere kürtaj kast edilerek ‘Kadının yaptığı davranış doğru mudur, yanlış mıdır? Neden?’ sorusu ve dil bilgisi ile ilgili sorular yöneltildi.

Çok sayıda öğrencinin, velinin ve öğretmenin kullandığı internet sitesine yüklenen yazılı sınav sorusunda kürtajla ilgili öyküden kullanılan bölüm şu:

Kadın, neler olup bittiğini hatırlamak üzereyken kendine geldi. Özel bir hastanenin en lüks odasında yatıyor ve narkozun tesirinden midesi bulanıyordu. Aile dostları olan tanınmış doktor, odayı dolduran çiçeklerden bir tanesini vazodan çıkartıp kadına uzatırken,  “Geçmiş olsun hanımefendi” dedi. “Başarılı bir kürtajdı doğrusu. Ha..! Sahi, ‘kız’mış aldırdığınız bebek”