Ana SayfaGüncelOtobüste cinsel saldırıya maruz kalan kadın: Kadınlar kendini savunsun

Otobüste cinsel saldırıya maruz kalan kadın: Kadınlar kendini savunsun

HABER MERKEZİ – İzmir – Diyarbakır arasında sefer yapan bir otobüste yolculuk yapan N.K. isimli kadın sabaha kadar şoför ve muavin tarafından tacize maruz bırakıldığını söyledi.

N.K. isimli kadın İzmir’den Diyarbakır’a gitmek üzere bindiği şehirlerarası otobüste, yolculuk boyunca sabaha dek şoför ve muavin tarafından tacize maruz bırakıldı.

İzmir’den Diyarbakır’a Has-Diyarbakır firmasıyla gelen N.K., arabada en önde oturduğunu belirterek şunları söyledi:

Kuzenimle birlikte yolculuk yapıyorduk, o başka bir yerde ben ise Diyarbakır’da inecektim. En önde oturuyorduk, arabada iki yedek şoför ve iki tane de muavin vardı. İlk moladan sonra sürekli bana dikiz aynasından baktığını gördüm. Bunu fark ettiğimde hem ben hem de kuzenim adamlara sesli şekilde laf söylemeye başladık. Ama bu onların umurunda bile değildi, daha sonra mola yerinde arabadan biri gelip numaramı istedi.

“20 saatlik yolculuk boyunca korkudan uyumadım”

Ben tepki gösterdim, arabaya binince de tacizler devam etti. Şoför ve muavin ‘Numarasını başkasına veriyor bize vermiyor’ diye tacizde bulundu. Kuzenim de inmişti zaten yanımda kimse kalmamıştı. Onlara bağırmasam, terslemesem başıma neler gelirdi? Gece boyunca bir an olsun bile gözlerimi kırpmadım, 20 saatlik yolculuğu korkarak geçirdim. Bu bir sürü kadının başına geliyor hatta daha kötüleri oluyor. Bu insanları teşhir etmek lazım.

“Kadınlar tacizlere karşı kendilerini savunsun”

Erkeklerin cinsel saldırılarına karşı kadınların kendileri koruması gerektiğini belirten N.K., “Kimseden bir şey beklemeyin. En ufak bir müsemmada her şeyi yapabilirler. Tüm kadınlar erkeklere, tacizcilere karşı kendilerini savunsun” şeklinde konuştu.


Kaynak: Gazete Şûjin