Ana SayfaGüncelPEN Başkanı’ndan ‘referandum’ açıklaması: Türkiye’yi yıkıma götürüyorlar

PEN Başkanı’ndan ‘referandum’ açıklaması: Türkiye’yi yıkıma götürüyorlar

HABER MERKEZİ – ‘Başkanlık’ referandumuna ilişkin değerlendirmede bulunan PEN Başkanı Eugene Schoulgin, referandum sürecinin ülkede ‘bitmek tükenmek bilmeyen bir şiddet ortamına yol açabileceğini’ savundu ve “O nedenle durumu çok tehlikeli görüyoruz” dedi.

Uluslararası yazarlar birliği PEN’in Başkanı Eugene Schoulgin, ‘başkanlık sistemini’ getirecek olan Anayasa değişikliği referandumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Başkanlık referandumu sürecinin Türkiye’yi yıkıma götürdüğünü” savunan Schoulgin, bunun ülkede bitmek tükenmek bilmeyen bir şiddet ortamına yol açabileceğini dile getirdi.

Cumhuriyet’ten Ezgi Atabilen’in sorularını yanıtlayan PEN Başkanı Eugene Schoulgin’in ‘başkanlık referandumu’na ilişkin değerlendirmesi şöyle:

Benim kişisel fikrim iç savaş olmayacağı yönünde. Ama bu süreç bitmek tükenmek bilmeyen bir şiddet ortamına yol açabilir. PEN’i özellikle endişelendiren de Türkiye’nin bu sürecin ardından çok büyük bir kaosa sürüklenebilecek olması. Bu şekilde ülkeyi yok ediyor, yıkıma götürüyorlar. Çünkü Türkiye’de toplumun bölünmesi ülkeyi istikrarsızlığa sürükler. Yurtdışı için Türkiye’yi güvenilmez bir ülke yapar. Bu da büyük ekonomik sonuçlar doğurur.

Türkiye şu anda ekonomik açıdan güçlü konumda değil, kendi ekonomisini kurtaramaz. Uluslararası şirketler Türkiye’yi istikrarsız durumu dolayısıyla es geçecektir. Bu da ülkenin kendi refahını baltalaması anlamına gelir. O nedenle durumu çok tehlikeli görüyoruz.