Ana SayfaDünyaPentagon’dan İncirlik Üssü açıklaması

Pentagon’dan İncirlik Üssü açıklaması

HABER MERKEZİ – ABD’nin Bab’da TSK birliklerine destek vermemesi, İncirlik Üssü’nün kullanılması hakkında tartışmalara neden olmuştu. İncirlik ile bir açıklamada Pentagon’dan geldi. Pentagon Sözcüsü, üssü kullanmaya devam etmek istediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bugün yaptığı açıklamada İncirlik Üssü’yle ilgili “İncirlik’i kapatma hakkı her zaman bizim elimizde var. Ama dediğim gibi önce şartlar değerlendirilir. Egemenlik hakları çerçevesinde tasarruf hakkı bizdedir” diye konuştu.

ABD Savunma Bakanlığı’ndan (Pentagon) da konuya ilişkin bir açıklama geldi.

Günlük basın toplantısında konuşan Pentagon Sözcüsü Peter Cook, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun İncirlik Üssü’nün kullanımına izin verilmesini takdir ettiklerini söyledi.

Cook, İncirlik Üssü’nü kullanmaya devam etmek istediklerini de kaydetti.

Pentagon Sözcüsü, Türkiye’yle yapılacak görüşmelerde konunun altını çizeceklerini de söyledi.

Ne olmuştu?

ABD’nin Bab’da TSK birliklerine destek vermemesi, İncirlik Üssü’nün kullanılması hakkında tartışmalara neden olmuştu.

Dün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İncirlik Üssü’ne dair tartışmalar üzerine “ABD bizim için çok önemli bir müttefik. Her alanda işbirliğimiz var. Ama bir gerçek var şu anda; güven bunalımı. El Bab’da hava desteği göremedik. Halkımız ‘İncirlik Üssü’nde niye tutuyorsunuz?’ diye soruyor” demişti.

Bunun üzerine açıklama yapan uluslararası koalisyon sözcüsü Albay John Dorrian, İncirlik Üssü’nün IŞİD’le savaşta “paha biçilmez” olduğunu ifade etmiş ve ABD’nin Bab’da Türkiye’ye destek vermek için Türkiye’nin Bab’dan sonra 12 Ağustos’ta IŞİD’den kurtarılan ve Suriye Demokratik Güçleri’nin kontrolündeki, 50 km doğuda yer alan Minbiç’e doğru ilerlememesi için güvence istediği öen sürülmüştü.

Son olarak Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İncirlik Üssü’yle ilgili “İncirlik’i kapatma hakkı bizim elimizde. Ama önce şartlar değerlendirilir” diye konuşmuştu.

  Cumhurbaşkanlığı: İncirlik'i kapatma hakkı bizde
  ABD'den Bab'a destek için Türkiye'ye Minbiç şartı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan İzmir saldırısı açıklaması
Sonraki Haber
Çavuşoğlu: İncirlik'in kapatılması gündemimizde yok