Ana SayfaDünya‘Sadece buz dağının görünen yüzü’: 10 bin çocuğun cinsel istismardan kurtarıldığı açıklandı

‘Sadece buz dağının görünen yüzü’: 10 bin çocuğun cinsel istismardan kurtarıldığı açıklandı

HABER MERKEZİ – İnterpol Çocuk Cinsel İstismar Veri Ağı, dünya genelinde yaklaşık 10 bin çocuğun cinsel istismara maruz bırakılmaktan kurtarıldığını açıkladı. İnterpol Genel Sekreteri Jürgen Stock ise bunun sadece ‘buz dağının görünen yüzü’ olduğunu söyledi.

Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol) dünya genelinde kurduğu Çocuk Cinsel İstismar Veri Ağı (ICSE) ile yaklaşık 10 bin çocuğun cinsel istismara maruz bırakılmaktan kurtarıldığını belirtti.

Fransa’nın Lyon kenti merkezli Interpol tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Çocuk Cinsel İstismarı Veri Ağı (ICSE) ile dünya genelinde bu konuda uzmanlaşmış güvenlik güçlerinin görüntü, fotoğraf ve bilgi kıyaslamalarıyla kurbanlar, saldırganlar ve bulundukları yerler tespit edildi.

Açıklamada, üye ülke güvenlik güçlerinin 7 gün 24 saat bu veri bankasına girip soruşturmalarını derinleştirdiğini ve bu sistem sayesinde suçluların çocuklara yönelik cinsel istismar girişimlerini önleme açısından önemli aşama kaydedildiği vurgulandı.

Ayrıca açıklamada, bu veri ağı sayesinde çocuklara yönelik cinsel istismar suçunun önlenmesi için üye ülkeler arasında etkili bir iş birliğinin geliştirildiği ifade edildi.

İnterpol Genel Sekreteri Jürgen Stock konuya dair, “Çocuk kurbanların kurtarılması, polisin uluslararası alanda İnterpol aracığıyla gerçekleştirdiği iş birliğinin önemini ortaya koyuyor” ifadelerini kullandı.

Veri ağıyla yaklaşık 10 bin çocuğun kurtarıldığını belirten Jürgen Stock, “Bu sadece buz dağının görünen yüzü” diye konuştu.