Ana SayfaGüncel‘Sanat iyileştirir’: Kadıköy’de tiyatro mahallelere geliyor

‘Sanat iyileştirir’: Kadıköy’de tiyatro mahallelere geliyor

HABER MERKEZİ – Kadıköy’de tiyatro mahallelere götürülecek. Kadıköy Belediyesi desteğiyle Kadıköy Tiyatroları Platformu, 15 mahallede atölye çalışmaları ve sohbetler gerçekleştirecek. Her ay dört oyun da ücretsiz sahnelenecek.

Kadıköy Tiyatroları Platformu, Kadıköy Belediyesi ile ortak sürdürülen “Benim Komşum Tiyatro” projesinde, ilçedeki 15 mahallede yurttaşlara tiyatro anlatacak.

Her ay 4 oyun ücretsiz

6 Şubat’ta başlayacak atölye ve söyleşiler 2 Haziran’a kadar sürecek. Söyleşiler haftada 2 gün, günde 3 saat olacak.

Ayrıca her ay dört oyun ücretsiz izleyici ile buluşacak.

Şubat ayında ücretsiz izleyici ile buluşacak oyunlar şöyle: ‘Bu Anlamlı Günde’ (Karma Drama), ‘Podyum’ (TiyatroKast), ‘Frida’ (Öykü Sahne), ‘Mavi’ (Livingroom).

‘Sanatın iyileştirici gücüyle buluşmak üzere…’

Kadıköy Tiyatroları Platformu’nda yer alan 62 tiyatro kurumunun Kadıköylülere yaptığı çağrı şöyle:

Hem kapı komşunuz hem de mahallemizin tiyatrosu olarak birbirimizi tanımaya ne dersiniz? Ortak dertlerimizi paylaşmak, sizi dinlemek, sanatımızı anlatmak, bugünü ve yarını, hayalinizdekileri, umutlarımızı, yaşamı konuşmak isteriz.

Gelin çayımızı demleyelim, biz mesleğimizi nasıl yapıyoruz, neler yaşıyoruz size anlatalım. Tiyatromuzu, mesleğimizin püf noktalarını, sanatımızı sizinle tanıştıralım. Siz de bize kendinizi anlatın. Kim bilir belki de birlikte kendi hikâyemizi yaratır, üretebilir, sesimizi hep beraber sahnemizden duyurabiliriz. Sanatın iyileştirici gücüyle buluşmak üzere… Merhaba…

Başvurular

62 tiyatronun Kadıköy’deki 15 mahallede sürdüreceği projeye başvuru için son gün ise 1 Şubat.

Projeye katılmak için mahalle muhtarlıklarına veya projeye katılan tiyatrolardan birine gidip başvuru formunu doldurmak yeterli. Listelere mahalle muhtarlıklarından, Kadıköy Tiyatroları Platformu ve Kadıköy Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün web sitelerinden ulaşılabilir.


Kaynak: Gazete Kadıköy