Ana SayfaGüncelSıraç Türkmen Alevileri de ‘Hayır’ diyeceğini açıkladı

Sıraç Türkmen Alevileri de ‘Hayır’ diyeceğini açıkladı

HABER MERKEZİ – Anayasa değişikliği referandumuna ilişkin Sıraç Türkmen Alevileri, yaptıkları basın açıklamasında “Bizler Sıraç Türkmen Alevi toplulukları olarak yeni Anayasa değişikliği diyerek süslenip sonlandırılmış, tek adam dikta rejimine yol açacak bir rejim değişikliğine HAYIR diyoruz” ifadelerini kullandı.

Sıraç Türkmen Alevileri, ‘başkanlık sistemini’ getirecek olan Anayasa değişikliği referandumuna ilişkin açıklamada bulundu.

Referandumda ‘Hayır’ diyeceklerini açıklayan Mersin’in Erdemli ilçesinin Sıraç mahallesinde yaşayan Aleviler, yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Bizler Sıraç Türkmen Alevi toplulukları olarak yeni Anayasa değişikliği diyerek süslenip sonlandırılmış, tek adam dikta rejimine yol açacak bir rejim değişikliğine HAYIR diyoruz.

Demokratiklikten uzak, halkların kardeşliğini, inançların özgürlüğünü, çok kültürlülüğü, çoklu kimliği ve çok inançlı toplum yapısını tekleştirmek üzere kurulu bir Anayasa değişikliğinin ülkemizde yaşayan farklı renkleri solduracağını dünyadaki örneklerinden biliyoruz.

Anayasalar insanların huzurunu, hak ve adaletini sağlamak, toplumda barışın ve eşit yurttaşlık hukukunun tesisi için yapılan ortak yaşam sözleşmeleridir” denilen açıklamada “Oysa bu güne kadar yapılan Anayasalar halkları asimile etmek için, egemenleri korumak, kollamak için yapıldı ve tüm toplumsal kesimlerde huzursuzluklar yarattı.

Bu önerilen anayasada adalet, hak, hukuk, özgürlükler, eşitlik gibi topluma huzur verecek, barışı tesis edecek bir şeyler bulmak mümkün değildir. Tam tersine yaratacağı tekçi zihniyet yüzünden fazlaca sorun, huzursuzluk ve kargaşa yaratacaktır.

Tüm baskılara rağmen özünü ve özgünlüğünü koruma gayretinde olan Sıraç Türkmen Alevileri olarak muhafazakâr milliyetçi ve baskıcı bir toplum mühendisliği hedefleyen bu asimilasyon anayasasına HAYIR diyeceğimizi beyan ediyoruz.


Kaynak: PİRHA