Ana SayfaGüncelSokak hayvanlarına bakan kadın şiddete maruz bırakıldı

Sokak hayvanlarına bakan kadın şiddete maruz bırakıldı

HABER MERKEZİ – İzmir’de sokak hayvanlarının bakımını yapan Fatma Özkan İzmir Müftülüğü’nde din görevlisi M.Ö ve eşinin şiddetine maruz bırakıldı. 

İzmir’in Torbalı ilçesinde 74 yaşındaki Fatma Özkan kör ve sakat bir köpeğin bakımını yaptığı esnada İzmir Müftülüğü’nde din görevlisi M.Ö ve eşinin şiddetine maruz bırakıldı.

Saldırının Özkan’ın evinin bahçesindeki güvenlik kamerası kaydı ile ortaya çıktı.

M.Ö, bahçede köpeğin yanı sıra sokak hayvanlarının da bakımını yapan Özkan’ın önünü keserek “Bu köpeğe bakmayacaksın” diyerek darp etti.

Ardından sitede bulunan kedi barınaklarını da dağıtan M.Ö hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Sosyal medyada da yayınlanan görüntülere tepki gösteren Ege Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Funda Bayriersoy, İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne ‘kadına şiddet ve saldırı’ suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu.

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) Yönetim Kurulu Üyesi Fevziye Özkan ise, şiddete maruz bırakılan Fatma Özkan’ın yıllardır sahipsiz hayvanları beslediğini belirtti.

Özkan’ın darp raporu alarak şikayetçi olmasını önerdiğini söyleyen Fevziye Özkan, hayvanlara zulüm edenlerin mutlaka cezalandırılması gerektiğinin altını çizdi.