Ana SayfaGüncel‘Son Dizesiz Şiirler: Didem Madak’ belgeseli izleyici ile buluşuyor

‘Son Dizesiz Şiirler: Didem Madak’ belgeseli izleyici ile buluşuyor

HABER MERKEZİ – Didem Madak’ın hayatı ve eserlerini konu alan ‘Son Dizesiz Şiirler: Didem Madak’ belgeselinin ilk gösterimi 30 Ocak’ta İstanbul Şişli Kent Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Madak’ın daha feminen olarak nitelendirilen şiirleri ise belgeselde erkekler tarafından okunuyor.

Şair Didem Madak’ın hayatı ve eserlerini anlatan ‘Son Dizesiz Şiirler: Didem Madak’ belgeseli 30 Ocak’ta izleyici ile buluşuyor.

Belgeselin yapımcılığını Fatih Zenginoğlu, yönetmenliğini ise Hikmet Kerem Özcan üstleniyor.

Projeye; Burak Tamdoğan, Levent Üzümcü, Bülent Emin Yarar, Defne Yalnız, Hakan Özgömeç, Lebip Gökhan, Musa Uzunlar, Nebil Sayın, Tuncer Salman ve Yetkin Dikinciler gibi isimler Madak’ın şiirlerini seslendirerek katkı sunuyor.

Dizeleri insanların hafızasında iz bırakan Madak’ın daha feminen olarak nitelendirilen şiirleri belgeselde erkekler tarafından okunuyor.

Belgesel, bu şiirleri erkeklere hatta daha önce maskülen rollerde oynamış erkeklere okutma fikriyle farklı bir bakış açısından anlatmayı deniyor.

Belgeselin ilk gösterimi 30 Ocak Pazartesi günü saat 20.00’de İstanbul Şişli Kent Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Belgesel fikrinin doğuşu

Fatih Zenginoğlu, Didem Madak şiirleriyle 2012 yılında, sosyal medya üzerinden paylaşılan bir iletide ‘İris’in Ölümü’ adlı şiirinden alıntılanmış olan, “Herkes çıkarsın kalbini o çirkin mücevher sandığından ve herkes onu birbirine fırlatsın Tanrım” dizeleri ile tanışmış.

Madak’ın şiir dilinden, sözcüklerinden bir hayli etkilenen Zenginoğlu belgeseli yapmaya böyle karar vermiş.

Didem Madak

Didem Madak 8 Nisan 1970 yılında İzmir’de dünyaya geldi. Üniversite öğrenimini Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni tamamlayan Madak ilk şiir kitabı ‘Grapon Kağıtları’ ile İnkilap Kitabevi Şiir Ödülü’ne layık görüldü.

Şiirleri Öküz, Ludingirra ve Sombahar dergilerinde yayımlandı.

24 Temmuz 2011 yılında kanser nedeniyle hayatını kaybetti.

Didem Madak geriye Grapon Kağıtları, Ah’lar Ağacı ve Pulbiber Mahallesi kitaplarını bıraktı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Holokost'tan 'Yolocaust'a: Eskinin acısıyla yeninin unutkanlığının 'selfie'si
Sonraki Haber
Rakka'da 'IŞİD'le mücadele'den bahsetmeyen Çavuşoğlu: PYD'yle karşılaşırsak savaşırız