Ana SayfaGüncelSur’daki istismarla ilgili CHP’li Altıok’tan açıklama: Tüm çocuklardan kendi adıma özür dilerim

Sur’daki istismarla ilgili CHP’li Altıok’tan açıklama: Tüm çocuklardan kendi adıma özür dilerim

HABER MERKEZİ – Sur’da mahsur kalanların tahliyesi esnasındaki istismar ve işkencenin görüntülerinde yer alan çocuklara ilişkin açıklama yapan CHP Milletvekili Zeynep Altıok, “kendi adıma özür dilerim” dedi.

Diyarbakır Sur’da ilan edilen sokağa çıkma yasağında özel harekatçılar ile askerlerin ilçede mahsur kalan kadın ve çocukların koridordan çıkarken kazaklarını çıkarttırıp, ellerini kaldırarak yürüttüğü görüntüler geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmış ve tepkilere neden olmuştu.

Bir tepki de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok’tan geldi.

Gazete Şujin’in haberine göre Altıok, çocukların istismara maruz bırakılmasına ilişkin şunları söyledi:

Bunca kötülük nasıl içselleştirilir? Ağır bir korku ve endişeyle çatışmalı bölgeden uzaklaşmaya çalışan çocuklara yönelik bu tutumun hiçbir açıklaması olamaz. Bu çocukların belleklerinde ve ruhunda uzun yıllar boyunca unutamayacakları yara açılmıştır. Ben görüntülerde tanıştığımız ve aynı muameleye maruz bırakılmış tüm çocuklardan kendi adıma özür dilerim.

Ne oldu?

Sur’da ilan edilen sokağa çıkma yasağında özel harekatçılar ile askerlerin ilçede mahsur kalan kadın ve çocukların koridordan çıkarken kazaklarını çıkarttırıp, ellerini kaldırarak yürüttüğü görüntüler geçtiğimiz günlerde ortaya çıktı.

Sosyal medyada yayınlanan görüntüler, koridordan çıkan 9-10 yaşlarındaki kız ve erkek çocuklar ile kadınlara yönelik istismar ve işkencenin kanıtı niteliğindeydi.

Görüntülerde yer alan çocuklardan biri, o geceye dair konuştu, “Bize bunu neden yaptılar ki?” diye sordu.

Konuyu Meclis’e taşıyan HDP Milletvekili Feleknas Uca ise İçişleri Bakanı’na şu soruyu sordu: “Sur’a ilişkin bu tür görüntülerin sistematik olarak paylaşılmasının sebebi nedir?”

 

  Sur'daki istismar görüntüleri: Çocuklardan biri konuştu, konu Meclis'e taşındı