Ana SayfaGüncel‘Trans Aktivistler için BM Savunuculuğu El Kitabı’ çıktı

‘Trans Aktivistler için BM Savunuculuğu El Kitabı’ çıktı

HABER MERKEZİ – Pembe Hayat ve Kaos GL dernekleri, “Birleşmiş Milletler’i Savunuculuğun için Kullan! Trans* Aktivistler için BM Savunuculuğu El Kitabı”nı Türkçeye çevirerek yayınladı.

Transgender Avrupa (TGEU) ve Kanada merkezli LGBTİ hakları örgütü ARC International’ın hazırladığı, “Birleşmiş Milletler’i Savunuculuğun için Kullan! Trans* Aktivistler için BM Savunuculuğu El Kitabı” Türkçeleştirildi.

Pembe Hayat ve Kaos GL dernekleri tarafından Türkçeleştirilen kitap, 22-24 Eylül 2015 tarihleri arasında Cenevre’de gerçekleştirilen Trans Aktivistler için BM Eğitimi’nin bir çıktısı niteliğinde.

Kitapta BM ile savunuculuk, hak ihlallerine hızlı yanıt ve trans ve çeşitli cinsiyet kimliklerini ilgilendiren tematik raporlar yer alıyor.

Pembe Hayat gönüllüsü ve SPoD Yönetim Kurulu Üyesi Emirhan Deniz Çelebi’nin Türkçeleştirdiği kitapta yer alan bölümler şöyle:

I. BM ile Savunuculuğa Başlamak

II. Hak İhlallerine Hızlı Yanıt

III. Ülkenize Yönelik Raporlar ve Öneriler

IV. Trans ve çeşitli cinsiyet kimliklerini ilgilendiren meselelerin tematik raporu

V. Ülke içindeki mevcudiyet, ülke ziyaretleri ve danışmalar

VI. Belirli bir dava üzerine hukukî görüşler

VII. Ortak Bildiri ve Önergeler

Kitap öncesinde yapılan toplantıya; Ermenistan, Bulgaristan, Brezilya, Hırvatistan, Estonya, Yunanistan, Kazakistan, Meksika, Hindistan, Litvanya, Makedonya, Malavi, Malezya, Pakistan, Polonya, Rusya, Samoa, Sırbistan, Güney Afrika, Tanzanya ve Türkiye’den olmak üzere toplamda 22 aktivist katılmıştı.

Kitabın online haline buradan ulaşabilirsiniz.

Kitabın basılı halini ise Pembe Hayat Derneği’nden temin etmek mümkün.

Kaynak: Kaos GL

 

Previous post
Dolar/TL yükselişine devam ediyor, euro 4 lirayı gördü
Next post
Kadınların tandır komünü