Ana SayfaDünyaTrump 7 ülkenin vatandaşlarının ABD’ye girişini yasaklıyor

Trump 7 ülkenin vatandaşlarının ABD’ye girişini yasaklıyor

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Donald Trump’ın ABD’ye göçmen girişlerini sınırlayan ve sınır denetimlerini artıran bir dizi idari kararnameye imza atacağı ve kararnamede Orta Doğu ve Afrika’daki yedi ülkenin vatandaşlarına verilen vizelerin geçerliliğinin askıya alınması da yer aldığı belirtiliyor.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Çarşamba gününden itibaren ABD’ye göçmen girişlerini sınırlayan ve sınır denetimlerini artıran bir dizi idari kararnameye imza atacağı belirtiliyor.

Trump da Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “Yarının (Çarşamba) Ulusal Güvenlik konusunda büyük bir gün olması planlanıyor. Birçok şeyle birlikte o duvarı da öreceğiz!” yazdı.

Reuters’ın haberine göre bu kararnameler arasında mültecilerin kabulünün geçici olarak durdurulması ve Orta Doğu ve Afrika’daki yedi ülkenin vatandaşlarına verilen vizelerin geçerliliğinin askıya alınması da yer alıyor.

Reuters’ın Kongre danışmanları ve göç uzmanlarına dayandırdığı haberinde, vatandaşlarına verilen vizelerin askıya alınacağı ülkeler Suriye, Irak, İran, Libya, Somali, Sudan ve Yemen olarak sıralandı.

Trump, seçim kampanyası sırasında da Müslümanların ABD’ye girişini engelleyeceğini ve ABD’deki Müslümanların kayıt altına alınacağını söylemişti.

ABD Başkanı, ayrıca kaçak göçmen girişini engellemek için ABD-Meksika sınırına duvar öreceğini ve ülkede yasadışı bulunan kişilerin sınır dışı edileceğini açıklamıştı.