Ana SayfaDünyaTrump yönetiminden IŞİD’e karşı mücadele eden DSG’ye ‘tam destek’

Trump yönetiminden IŞİD’e karşı mücadele eden DSG’ye ‘tam destek’

HABER MERKEZİ – Demokratik Suriye Güçleri Sözcüsü Talal Silo, yeni Amerikan yönetiminden IŞİD’e karşı mücadelede ‘tam destek’ aldıklarını söyledi.

Donal Trump başkanlığındaki yeni Amerikan yönetiminin, IŞİD’e karşı mücadele eden ve Rakka’ya yönelik operasyonun da öncülüğünü yapan Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) ‘tam destek’ verdiği öğrenildi.

Konuya ilişkin Reuters’a konuşan DSG Sözcüsü Talal Silo, “Yeni Amerikan liderliğinden IŞİD’e karşı savaşta tam destek işaretleri var” dedi.

Duvar’ın Reuters’tan aktardığı habere göre 5 gün önce zırhlı cip ve askeri nakil araçlarını teslim aldıklarını söyleyen Silo, şunları söyledi:

Bu aldığımız yeni desteğin kanıtıdır, daha öncesinde hafif silah ve cephane alıyorduk ama bu tür bir destek verilmemişti.

“Fırat’ın Gazabı”

Hali hazırda Demokratik Suriye Güçleri’nin “Fırat’ın Gazabı” operasyonu devam ediyor.

Operasyonun birinci aşamasında Rakka’nın kuzeyi IŞİD’den kurtarılırken, ikinci aşamada ise kenti kuşatma amaçlı operasyonlar yapılmıştı.

Operasyona ilişkin konuşan Fırat’ın Gazabı Eylem Odası Sözcüsü Cihan Şex Ehmed, operasyonun üçüncü aşamasının hazırlıklarına başladıklarını da bugün açıklamıştı.

  Fırat’ın Gazabı: Operasyonun 3’üncü aşamasına geçiliyor