Ana SayfaDünyaTrump’ı protesto eden Madonna’ya soruşturma

Trump’ı protesto eden Madonna’ya soruşturma

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Donald Trump’ı protesto etmek üzere kadınların düzenlediği eyleme katılan Madonna hakkında yaptığı konuşma sebebiyle soruşturma açıldı.

ABD Başkanı Donald Trump’ı Beyaz Saray’daki ilk gününde Washington’da kadınlar tarafından düzenlenen ‘Kadın Yürüyüşü’ne (Women’s March) katılan Madonna hakkında soruşturma başlatıldı.

Sputnik’in aktardığına göre soruşturmanın başlatıldığı Gateway Pundit’e konuşan ABD Gizli Servisi’nden öğrenildi.

“Ya birbirimizi sevmeli ya da ölmeliyiz”

Madonna’nın binlerce kadının katıldığı eylemde yaptığı ve soruşturmaya gerekçe gösterilen ifadeler şu şekilde:

Öfkeliyim, Evet, Beyaz Saray’ı havaya uçurmayı düşündüm. Ancak bunun hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini biliyorum. Umutsuzluğa kapılmamalıyız. Şair W.H. Auden’ın 2. Dünya Savaşı öncesinde dediği gibi ‘Ya birbirimizi sevmeli ya da ölmeliyiz.’ Ben sevgiyi seçiyorum. Benimle misiniz?

“Şiddeti teşvik etmiyorum, metafor kullandım”

Kendisine yönelen tepkilerin ardından Instagram hesabından yaptığı açıklamada, “Ben şiddet yanlısı biri değilim, şiddeti teşvik etmiyorum” diyen Madonna şunları ekledi:

İnsanların konuşmamı içinden öylece çekilmiş bir ifadeyi almaktansa tamamını duyup anlaması önemli. Açıklamama sevginin devrimini başlatmak istediğimi söyleyerek başladım. Metafor kullandım ve durumlara karşı iki bakış açısı yönelttim. Biri umutlu, diğeri de bizzat hissettiğim gibi öfkeli. Ancak öfkeyle hareket etmenin hiçbir şeyi çözmeyeceğini biliyorum. Sevgiyle bir şeyleri daha iyi kılmak istiyorum.

  Antarktika'dan Kenya'ya fotoğraflarla 'Kadın Yürüyüşü'
  Angela Davis: Tarih internet sayfaları gibi silinemez