Ana SayfaGüncelValilik’ten Antep saldırısı açıklaması: Terör bağlantısı yok

Valilik’ten Antep saldırısı açıklaması: Terör bağlantısı yok

HABER MERKEZİ – Antep’te emniyete yönelik saldırıya ilişkin Valilik yeni bir açıklama yaparak ilk açıklamaların aksine olayın ‘terör  bağlantısının bulunmadığını’ ifade etti. Yaşanan olayda bir kişi vurularak öldürülmüş, bir de polis yaralanmıştı.

Antep’te 10 Ocak’ta meydana gelen İl Emniyet Müdürlüğüne yönelik silahlı saldırı olayına ilişkin Valilik yeni bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada ilk açıklamaların aksine olayın ‘terör  bağlantısının bulunmadığı’ belirtildi:

Menfur saldırıya ilişkin Emniyet Müdürlüğümüz birimlerince yapılan çalışmalarda görevli polis memurlarımız tarafından etkisiz hale getirilen saldırganın (M.K.) adlı şahıs olduğunu tespit edilmiştir. Olayla bağlantısı olabileceği değerlendirilen 3 kişi gözaltına alınmıştır. Şu ana kadar yapılan çalışmalarda olayın terör bağlantısının bulunmadığı anlaşılmıştır.

Ne olmuştu?

Antep’te dün emniyet müdürlüğü önünde çatışma çıkmış, bir kişi vurularak öldürülmüştü.

Bir polisin de yaralandığı olayda, yetkililer ‘bir saldırganın kaçtığı’ beyanında bulunmuşlardı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş ise konuya ilişkin açıklamasında “İzmir’deki olaya benzer olduğunun anlaşıldığını” ifade etmişti.

Öte yandan polislerce öldürülen kişinin 30 yaşındaki Müslüm Kasar olduğu ortaya çıkmış, emniyete yönelik silahlı saldırı düzenlendiği belirtilen bu kişinin Doğan Haber Ajansı’na konuşan babası ise oğlunun akli dengesinin yerinde olmadığını söylemişti.

Kasar’ın babası oğlunun cenazesi almak için geldiği morgda şunları anlatımıştı:

Benim oğlum tedavi gören bir insan. Defalarca hastanelere götürdük. İlaç kullandı ve ilaç kullanmaya devam ediyor. Oğlum askere de gitti, fakat burada kendisinin durumunu görenler ona silah bile vermediler. Olayın yaşandığı gün de kendisine mont almak için çarşıya gitti. Nerden bulduğunu bilmediğim bir silahla emniyete ateş edince öldürülmüş. Oğluma terörist denilmesinden rahatsız oluyorum. Benim oğlum raporlu bir engelli. Akli dengesi yok fakat herhangi bir terör örgütüyle bağlantısı da yok.