Ana SayfaGüncelYAŞAM EYLEMİ | Biricik ilk gerçek mekan

YAŞAM EYLEMİ | Biricik ilk gerçek mekan


AYTÜL HASALTUN


“İhtiyaçlara göre beslemek…” Dün tohum üzerinden yazmıştım, hatırlarsanız. Peki derimizle sınırlandırılmış, şekillendirilmiş olan ve her şeyin olup bittiği biricik, ilk gerçek mekanınız bedeninizin ihtiyaçları? Ve onun uzantısı/yansıması olan evlerimizin ihtiyaçları?

Büyürken büyütürken bir tarama/analiz yapmanız değerlidir. Rutin ölçümler varsa hastalıklarınızın seyri/takibi ağrıyla dikkatinizi almak isteyen bir nokta, hassasiyetleriniz, şikayetleriniz… Tamamen sağlıklı iseniz bile belki uzun zamandan beri almayı planladığınız bir çorap, bir kazak ya da saç tarayışınızda yapacağınız bir değişiklik olabilir.

Bugün bunlara biraz dikkatinizi verin. Ve evleriniz, evinizde iki farklı seviye ile yürümeye davet ediyorum sizi. Yürüyüşünüz sırasında yeni girdiğiniz bir mekan gibi dolaşmanızı öneriyorum.

* Yürümeye başlamadan önce hepimiz emekledik. Hadi deneyin. Emeklemek baş/kuyruk bağlantınızı aktive edeceği gibi varsa çocuklarınız ya da hayvanlarınızın dünyasına doğru bir kapıyı da aralayacaktır size. Hatırladınız mı çocuk olmak ya da istediğini söze dökememek ne kadar zordu…

* Alışık olmadığınız için dizleriniz bir süre sonra acıyacak olursa seviyenizi koruyarak dört ayakla kalabileceğiniz başka formlar bulun lütfen. Belki de fark etmeden bir hayvana dönüşeceksiniz. Eğer eğlenceli bir oyun için böyle bir fırsat doğuyorsa değerlendirmenizi öneririm. Ve sonra hayvanınız hakkında düşünebilirsiniz belki… Kim bilir hayal gücünüz neleri fişekleyecek?

* Ara sıra emekleyerek ara sıra dört ayakla ara sıra da yürüyerek tüm evinizi dolaşın. Bu ihtiyaçları saptama yürüyüşü, unutmayın. Yığıntılar, dağınıklıklar, fazlalıklar, atıl duran köşeler, havasız odalar, düzen ve temizlik gerektiren yerler, rengini ya da durduğu yeri değiştirmek istediğiniz mobilyalar, dolap bekçileri, uzun zamandır okunmayı bekleyen kitaplar, örülmeyi bekleyen kazaklar, dikişi patlamış pantolonlar, kopmuş düğmeler… Listeyi uzatmak mümkün.

Bedende ve evde değişimi usul usul hayatınıza davet edin. Şimdi tam sırası…

Sevgilerimle…


  YAŞAM EYLEMİ | Tohumun yolculuğu