Ana SayfaEkolojiYAŞAM EYLEMİ | Tohumun yolculuğu

YAŞAM EYLEMİ | Tohumun yolculuğu


AYTÜL HASALTUN


Ektiğiniz küçük tohum artık sizin sorumluluğunuzda. Ertesi gün uzun bir tatile çıkıp onu camın önünde unutursanız yeşermeyecektir. İhtiyacına göre suyunu, güneşini verip onu beslemeniz gerekir. Umut tohumlarınız için de aynı şey geçerlidir.

Sizi beş dakikalık bir harekete/eyleme davet ediyorum. Beş dakika için yer altında ve karanlıktaki o küçük tohum siz olabilir misiniz? Ve yaşama güdüsüyle toprağı yarıp, güneşe doğru uzanabilir misiniz?

Bu beş dakikalık süre boyunca rahatlatıcı ve sözsüz bir müzik destekleyici olabilir.

* Yere oturarak ya da yatarak başlayın ve mümkünse gözlerinizi kapatın. Gözlerinizi kapatmanız içgörünüzü arttıracaktır. Bir süre pozisyonunuzu koruyup sadece dinleyin.

* O küçük tohumu hissetmeye çalışın. Olduğu yeri, mekanının kokusunu, dokusunu ve orada bulunmanın nasıl hissettirdiği üzerine yoğunlaşın.

* Sizi gerçekliğinizde nelerin beslediğini düşünün. Bir kitap, film, arkadaşlar… Tohumunuz beslenip büyüdükçe gelişmeye ve büyümek için hareketlenmeye başlayacaktır. Başınız, elleriniz artık büyüme arzusu ile dopdolu ve ve toprağı yararak fışkırmak için hazır. Bu haliyle yemyeşil bir filiz.

* Filiziniz arsızca büyümeye devam ederken seviyenizi değiştirmeniz gerekecek. Ayağa kalkıp genç bir fidan olmanın yolu, ellerinizle yeri itip büyümeyi desteklemekten geçiyor. Şimdi biraz gücünüzü tüm dünyaya gösterme zamanı.

* Ayağa kalktığınızda dansınızı biraz daha devam ettirin. Genç ve güçlü bir fidana dönüşmenin tadını çıkarın. Siz nasıl bir fidan oldunuz? Narin ve kırılgan mı? Güçlü ve arzu dolu mu? Hızlı mı, yavaş mı?

* Yavaşlayarak durun ve bu yolculuk için önce kendinize ve sonra kime ve neye teşekkür etmek istiyorsanız teşekkürlerinizi edin.

Yazar Ursula K. LeGuin’in, Ali Tamur tarafından çevrilmiş “Bir Diploma Töreni İçin Ters Bir Konuşma” adlı makalesini Google’dan bulup okumanızı bugün için özellikle öneririm.

Sevgilerimle…


  YAŞAM EYLEMİ | Şu hareket ne çılgın!



Önceki Haber
Kılıçdaroğlu'ndan Yıldırım'a: 'Teklifi geri çekseniz ne güzel olur, ortam yumuşar'
Sonraki Haber
Dolar 3.89'u, euro 4.10'u gördü