Ana SayfaDünyaYemen’de yılda 10 bin çocuk önlenebilir hastalıklar sebebiyle yaşamını yitiriyor

Yemen’de yılda 10 bin çocuk önlenebilir hastalıklar sebebiyle yaşamını yitiriyor

HABER MERKEZİ – İç savaşın sürdüğü Yemen’de yılda 10 bin çocuk, önlenebilir sebeplerden dolayı hayatını kaybediyor, 8 milyon çocuğun ise sağlık hizmetlerine doğrudan erişimi yok.

Yemen’de 2015 yılından bu yana devam eden iç savaş çocuklar açısından büyük tehdit oluşturuyor.

Save the Children adlı yardım kuruluşunun yaptığı bir araştırma her hafta yaklaşık bin çocuğun isal, yetersiz beslenme ve solunum yolu enfeksiyonları gibi aslında önlenebilir sebepler sonucunda hayatını kaybettiğini ortaya koydu.

Deutsche Welle Türkçe’de yer alan haberde yer verdiği araştırma sonuçlarına göre ülkede bulunan yaklaşık 3 bin 500 sağlık kuruluşunun neredeyse yarısı savaş nedeniyle kullanılamıyor.

Ülkede İşler durumdaki sağlık kurumları ise kapasite yetersizliği sebebiyle kendisine gelen hastaların çoğunu reddetmek zorunda kalıyor.

Rapora göre doktorların büyük çoğunluğu da ülke içindeki çatışmasız bölgelere göç etmiş durumda.

Örgütün hazırladığı rapora göre ülkede temel sağlık hizmetlerine erişimi bulunmayan sekiz milyon çocuk bulunuyor.

Ailelerin birçoğu hastaneye ulaşım masrafını karşılayabilecek durumda değil. Hastaneye ulaşabilmek için borç almak zorunda kalan birçok aile ise tedavinin pahalılığı ya da ilaç yetersizliği sebebiyle tedaviye dahi başlayamadan geri dönmek zorunda kalıyor.

Ülkedeki ilaç fiyatları da yüzde 300 oranında artmış durumda.

Yemen’de yılda 10 bin çocuk, önlenebilir sebeplerden dolayı hayatını kaybediyor. Yaklaşık 8 milyon çocuğun ise sağlık hizmetlerine doğrudan erişimi yok.