Ana SayfaGüncel‘Yuvarlanıp gidiyoruz’: SALT Ulus’ta film gösterimleri

‘Yuvarlanıp gidiyoruz’: SALT Ulus’ta film gösterimleri

HABER MERKEZİ – SALT Ulus’ta Mısır, İtalya ve Meksika’dan birer filmi içeren, farklı coğrafya ve dönemlerde toplum hayatındaki dönüşümlere odaklanan gösterim programı “Yuvarlanıp gidiyoruz” başlığı ile 9-23 Şubat arasında.

İşsizlik, pahalılık, iç göç, konut sıkıntısı ve sınıf çatışmaları nedeniyle şehirde yaşamın bir mücadeleye dönüştüğü 1963 İtalya’sı; Ulusal Özerk Meksika Üniversitesi’nde eğitim ücretlerinin artması sonucu öğrencilerin greve gittiği 1999 Meksika’sı; mevcut iktidara karşı başlatılan halk devriminden cumhurbaşkanlığı seçimlerine 2011-2012 Mısır’ı…

Ankara’daki SALT Ulus’ta “Perşembe Sineması” kapsamındaki “Yuvarlanıp gidiyoruz” isimli gösterim programında, farklı coğrafyalar ve dönemlerde toplum hayatındaki dönüşümleri irdeleyen üç film seçkisi, bu konulara odaklanıyor.

Film seçkileri, şehirlerin yoğun gündeminde bireyleri kuşatan ekonomik ve siyasi şartların yanı sıra, zorlu koşulların barındırdığı sıra dışı ve ilham verici değişim potansiyellerine dikkati çekmeyi amaçlıyor.

Türkçe ve İngilizce altyazılı olarak yapılacak olan gösterimler SALT Ulus’ta 9-23 Şubat arası saat 19.00’da gerçekleşecek.


* Programla ilgili ayrıntılı bilgiye buradan bakabilirsiniz.

Previous post
Bu köy rengarenk: Kadınlar evlerini desenlerle süslüyor
Next post
İstanbul Kürt Enstitüsü'nün eşyalarına el konuldu