Ana SayfaGüncelZekaları şaşırtıyor: İz sürüp 180 saniyede hatırlıyorlar

Zekaları şaşırtıyor: İz sürüp 180 saniyede hatırlıyorlar

HABER MERKEZİ – ABD’de yapılan bir araştırma tavukların birçok psikolojik, davranışsal ve duygusal yetiye sahip olduğunu ortaya çıkarttı.

ABD’de tavukların psikolojisi, davranışları ve duyguları üzerine yürütülen bir araştırma çarpıcı sonuçlar ortaya çıkarttı.

Science Daily’nin araştırma sonuçlarına yer verdiği habere göre birçok psikolojik, davranışsal ve duygusal yetiye sahip.

Araştırma sonuçlarına göre yumurtadan yeni çıkan tavukların dahi nicelikler arasındaki farkı ayırt edebildiği, ayrıca sıralamayı bildiği gözlendi.

Beş günlük tavuklara, iki perdenin arkasında kaybolan farklı miktarlarda iki grup nesne gösterilen araştırmada hayvanların arkasında daha çok nesne olan perdenin izini sürmeyi başardığı, ayrıca tavukların saklanan bir topa giden yolu 180 saniyede hatırladığı görüldü.

Bilim insanları, tavukların bu davranışına birçok maymunda da rastlandığını belirtiyor.Araştırmada tavukların en az 24 farklı sesi kullanmanın yanı sıra değişik görünümler sergiledikleri de keşfedildi.

Araştırmanın dikkat çekici bulgularından biri de tavukların zaman aralıklarını algılaması ve önceden sezip hareket etmesi.

Sonuçlara göre tavuklar korku, beklenti ve endişe gibi çeşitli olumlu ve olumsuz duyguları deneyim ediyor.