Ana SayfaDünya21 yıllık tutukluluğun ardından gelen ‘pardon’: Tercüme yanlış yorumlanmış, suçsuzsun

21 yıllık tutukluluğun ardından gelen ‘pardon’: Tercüme yanlış yorumlanmış, suçsuzsun

HABER MERKEZİ – İtalya’da cinayetten hüküm giyen Angelo Massaro, tutuklanmasına neden olan telefon dinlemesinin yanlış tercüme edildiği ve yorumlandığı anlaşılınca 21 yıl tutukluluğunun ardından serbest bırakıldı.

İtalya’da cinayetten hüküm giyen ve 21 yıldır cezaevinde olan bir kişi, tutuklanmasına neden olan telefon dinlemesinin yanlış tercüme edildiği ve yorumlandığı anlaşılınca serbest bırakıldı.

BBC Türkçe’nin İtalyan basınına dayandırdığı habere göre şu an 51 yaşında olan Angelo Massaro, güneydeki Puglia bölgesinde yer alan Taranto’da 1995’te işlenen bir cinayetten suçlu bulunarak 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Massaro suçlamayı reddetse de, bir muhbirin ihbarı ve telefon dinlemesinde elde edilen “delillerle” mahkum edildi.

Ancak aradan 21 yıl geçtikten sonra Massaro’nun  tutuklanmasına neden olan telefon dinlemesinin hatalı yorumlandığı ortaya çıktı.

Puglia bölgesine özgü lehçeyle konuşan Massaro’nun söz konusu telefon görüşmesinde karısına “bir yük” taşıdığını söylediği, ancak Massaro’nun “yük” anlamında kullandığı “muers” kelimesinin “muert” (ölü) olarak kayıtlara geçtiği belirlendi.

Massaro, cinayet anında, uyuşturucu bağımlılığı tedavisi için bir sağlık kuruluşunda olduğu da kanıtlanınca 21 yıl sonra serbest kaldı.

Cezaevindeyken dışarıdan liseyi bitiren ardından da hukuk eğitimi alan Massaro yaşadığı haksızlığın ortaya çıkmasıyla neler hissettiğine ilişkin şunları söyledi:

Kimseden nefret etmiyorum ama kızgınım. Çocuklarımın büyüdüğünü göremediğim için kızgınım. Hapse girdiğimde oğlum Raffaele 2.5 yaşındaydı, Antonio ise 45 günlüktü… Dayanabildiysem karım Patrizia’nın sayesindedir. O masum olduğuma hep inandı.