Ana SayfaGüncel63. Sait Faik Abasıyanık Hikâye Armağanı’na başvurular başladı

63. Sait Faik Abasıyanık Hikâye Armağanı’na başvurular başladı

HABER MERKEZİ – Usta yazar Sait Faik Abasıyanık anısına düzenlenen, 63. Sait Faik Abasıyanık Hikâye Armağanı Yarışması’na başvurular başladı.

Darüşşafaka Cemiyeti ve İş Bankası Kültür Yayınları iş birliği ile düzenlenen 63. Sait Faik Abasıyanık Hikâye Armağanı’na başvurular başladı.

Yazarın anısını yaşatmak amacıyla 1964’ten bu yana düzenlenen yarışmaya katılım koşulları şunlar:

* Yarışmaya katılacak hikaye kitapları 2016 yılında yayınlanmış olmalıdır.

* Yarışmaya katılacak kitapların daha önce ödül almamış olması gerekmektedir.

* Daha önce aynı armağanı kazanmış yazarlar yarışmaya katılamazlar.

Adayların, başvuru yapacakları hikaye kitabından 10 nüshayı, 8 Mart 2017 Çarşamba günü Saat 17:00’ye kadar Darüşşafaka Cemiyeti İletişim Birimi, Darüşşafaka Caddesi No: 14 34457 Maslak, Sarıyer İstanbul adresine elden ya da posta yoluyla ulaştırmaları gerekiyor.

Başvuru süresi 8 Mart’a kadar devam edecek yarışmanın sonuçları Seçici Kurul’un değerlendirmesinin ardından bu yıl Mayıs ayında açıklanacak.

Doğan Hızlan’ın başkanlığında toplanacak olan kurulda yer alan isimler şöyle: Hilmi Yavuz, Nursel Duruel, Jale Parla, Murat Gülsoy, Metin Celal.

Sait Faik Abasıyanık

1906 yılında Adapazarı’nda doğan Sait Faik Abasıyanık, lise eğitimini onuncu sınıfa kadar, İstanbul Erkek Lisesi’nde sonrasında Bursa Lisesi’nde tamamladı.

Bir süre İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’de okuyan Abasıyanık ardından gittiği Fransa’da üç yıl kaldıktan geri döndüğü Türkiye’de yazmaya başladı.

Şiir, roman ve hikaye türlerinde eser verdi.

Bütün ömrünü, bazen Şişli’de Bulgar Çarşısı’ndaki apartmanında, çoğu zaman da Burgaz Ada’daki köşklerinde annesi ile geçirdi.

11 Mayıs 1954 tarihinde hayatını kaybetti.

Ölümünden sonra evi müze haline getirildi. Annesinin girişimiyle bir Sait Faik Hikaye Armağanı düzenlenmeye başladı.

Eserleri;  Semaver, Sarnıç, Şahmerdan, Lüzumsuz Adam, Mahalle Kahvesi, Havada Bulut, Kumpanya, Havuzbaşı, Son Kuşlar, Alemdağında Var Bir Yılan, Az Şekerli, Tüneldeki Çocuk, Mahkeme Kapısı (Adliye röportajları).