Ana SayfaGüncel82’sindeki Korkut Boratav direnişteydi: Her şeye rağmen karamsarlığa düşmemeli

82’sindeki Korkut Boratav direnişteydi: Her şeye rağmen karamsarlığa düşmemeli

HABER MERKEZİ – 1948 Dil Tarih Tasfiyesi’nde babası, 12 Eylül’de 1402’liklerle birlikte kendisi, son tasfiye dalgası ile ise asistanı üniversiteden ihraç edilen, ömrünün yarım asrını SBF’ye adayan 82 yaşındaki Korkut Boratav da Cebeci Kampüsü’ndeki eylemdeydi.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin (SBF) 1402’liklerinden, 82 yaşındaki ‘hocaların hocası’ Korkut Boratav, Cebeci Kampüsü’nde polisin gaz bombaları ve plastik mermi kullanarak kampüse TOMA’yla girdiği eyleme destek verdi.

Boratav, polis müdahalesine karşın direnişlerinin ardından İleri Haber’e kısa bir açıklama yaptı.

AKP iktidarının uygulamalarının 12 Eylül’den bile kötü olduğunu söyleyen Boratav, akademisyenlerin özlük haklarının ciddi biçimde gasp edildiğini, bunun vatandaşlık haklarını elden almaya dönük bir operasyon olduğunu söyledi ve ekledi:

Bunu, faşist rejimlerin, İtalyanların bile yaptığı şüphelidir. Nazi Almanyası’nın ‘Sivil Ölüm’ denilen uygulamasıdır.

12 Eylül sürecinde özlük haklarını koruduklarını, emekli olabilenin emekli olup ikramiyesini aldığını, ülkeye giriş çıkışlarda sorun yaşanmadığını hatırlatan Boratav, umutlu olmak gerektiğini belirtip konuşmasını “Hayır” vurgusuyla tamamladı:

Karanlık Nazi rejiminin uygulamalarını Türkiye Cumhuriyet’inde görmek son derece hüzün verici bir durumdur. Her şeye rağmen karamsarlığa düşülmemesi gerekir. Türkiye toplumunun birikimi bu referanduma ‘Hayır’ verecek kompozisyondadır. Birikiminin ana özelliği budur. Türkiye toplumunun yapısı bu referanduma ‘Hayır’ verir. Bu bilinçle referandum kampanyasına girmek lazım.

  Akademisyenlerin sokulmadığı Cebeci Kampüsü'ne polis TOMA'yla girdi