Ana SayfaGüncelAhmet Şık: Yarın RETÖ davası olursa ben yine tutuklanırım

Ahmet Şık: Yarın RETÖ davası olursa ben yine tutuklanırım

HABER MERKEZİ – Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Cumhuriyet muhabiri Ahmet Şık, CHP Milletvekili Atilla Sertel ile gönderdiği mesajında, “Yarın RETÖ davası olursa ben yine tutuklanırım” ifadeleriyle karşı karşıya olduğu durumu özetledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Atilla Sertel Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticileri, Atilla Taş ile sosyal medya paylaşımları nedeniyle tutuklanan modacı Barbaros Şansal ile görüştü.

Cumhuriyet Gazetesi’nden Ahmet Şık ve Kadri Gürsel’in Sertel aracılığıyla ilettiği mesajlar şöyle:

Ahmet Şık: Yarın RETÖ davası olursa beni yine tutuklarlar

Önce Fethullah Gülen örgütünce basılmayan bir kitap nedeniyle derdest edildim ve bir yıl burada hücrede tutuldum. Şimdi de bunlar beni FETÖ, PKK ve DHKP-C üyesi olduğum gerekçesiyle tutukladılar. Yarın RETÖ davası olursa ben yine tutuklanır buraya getirilirim.

Sertel, Şık’ın referandum için ise “Evet çıkması için Türkiye’de her türlü oyun oynanabilir, insanlara her türlü tuzak kurulabilir. Aman azami dikkat” ifadelerini kullandığını söyledi.

Sertel ile görüşen Kadri Gürsel’in mesajı ise şöyle:

Hukuk ve demokrasi mücadelesi beni burada hep aynı şeyi söylemeye mecbur ediyor. Sayın savcı, hakkımızdaki iddianameyi bir an önce yazın ve maruz bırakıldığımız yargısız infaza son verin. Varsa delillerinizle mahkemede hesaplaşalım.