Ana SayfaGüncelAkademisyenler kampüsleri terk etmeyecek: ‘Hayır Gitmiyoruz’

Akademisyenler kampüsleri terk etmeyecek: ‘Hayır Gitmiyoruz’

HABER MERKEZİ – Eğitim-Sen, Ankara Üniversitesi’nde KHK ile ihraç edilen 72 akademisyenin okullarını terk etmeyeceğini açıkladı. Sendikadan yapılan açıklamada “ ‘Hayır Gitmiyoruz’ diyebilmek için, mücadelemizi hep beraber sürdürebilmek için sizleri de aramıza çağırıyoruz” ifadeleriyle birlikte mücadele çağrısı yapıldı.

OHAL kapsamında 7 Şubat’ta çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname ile 115’i ‘Bu suça ortak olmayacağız’ bildirisine imza atan isimlerden oluşan 330 akademisyen görevden ihraç edildi.

En fazla ihracın yaşandığı üniversitelerden biri ise Ankara Üniversitesi oldu. Üniversiteden 72 akademisyen ihraç edildi.

İhraçlara tepki gösteren Eğitim Sen Ankara 5 Nolu Şubesi ihraç edilen akademisyenlerin kampüslerini terk etmeyeceği, odalarını boşaltmayacağını açıkladı.

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde yarın saat 12:30’da akademisyenlerle dayanışmak amacıyla toplanma çağrısı yapan sendika, üniversitenin tüm mezunlarını, diğer okullardan akademisyenleri ve yurttaşları düzenleyecekleri basın açıklamasına davet etti.

Sendikadan yapılan açıklama şöyle:

7 Şubat gecesi açıklanan 686 Sayılı KHK ile Ankara Üniversitesi’nden 72 Akademisyen arkadaşımız daha ihraç edildi. Son ihraçlarla birlikte Ankara Üniversitesi bünyesindeki bazı programlarda eğitim-öğretim sürdürülemez hale geldi. Artık KHK’lar sadece arkadaşlarımızın mesleğini değil, Ankara Üniversitesinin tarihi öneme sahip fakültelerini ve de belki de en önemlisi, öğrencilerimizin eğitim hakkını hedef alır hale gelmiştir. Ortaya çıkan bu acı tablonun en önemli sorumlusu olan Rektör Erkan İbiş, Ankara Üniversitesi’nin hem geçmişini hem de geleceğini karartmaktadır.

Akademisyen arkadaşlarımıza, fakültelerimize ve öğrencilerimize yönelik bu hoyrat saldırganlığa sessiz kalmayacağız! Yıllarımızı verdiğimiz sınıflarımızı, kampüslerimizi, öğrencilerimizi terk etmeyeceğiz. Kimse arkadaşlarımızı bizden söküp alamayacak! Bugünden itibaren tüm öğrencilerimizi, tüm mezunlarımızı, tüm dostlarımızı ihraç edilen akademisyen arkadaşlarımızla birlik olmaya, birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.

İhraç edilen hiçbir akademisyen arkadaşımız odalarını bırakıp gitmeyecek. Hocalarımızın odalarını boşaltmaya çalışanlara inat, o odaları kalabalıklarla doldurmaya çağırıyoruz. Çayımızı, sohbetimizi, anılarımızı çoğaltmaya çağırıyoruz!

İhraç edilen akademisyenlere ve diğer kamu emekçisi arkadaşlarımıza destek vermek için, bu akşam (9 Şubat) saat 18.00’de KESK, DİSK, TMMOB, TTB ve Mali Müşavirler Odası’nın Ankara’daki bileşenleri ile birlikte Sakarya Meydanı’nda bir basın açıklaması düzenlenecek. Tüm demokratik kamuoyunu meydanları doldurmaya çağırıyoruz. Sesimizi, sözümüzü, birlikteliğimizi çoğaltmaya çağırıyoruz!

Ankara Üniversitesi’nin yok edilmek istenen geçmişine ve geleceğine sahip çıkabilmek için, Ankara’nın tüm üniversitelerinden akademisyen dostlarımız, eski mezunlarımız, milletvekili arkadaşlarımız ile birlikte bizler Cebeci Kampüsünde olacağız.

Arkadaşlarımızı üniversiteden göndermek isteyenlere karşı “Hayır Gitmiyoruz” diyebilmek için, mücadelemizi hep beraber sürdürebilmek için sizleri de aramıza çağırıyoruz.

Gelin gücümüzü, dayanışmamızı, umudumuzu birlikte çoğaltalım.