Ana SayfaGüncelAKP’li belediyenin ‘Aile Saadeti’: ‘Kadını dövmek hastaya ilaç vermek gibi’

AKP’li belediyenin ‘Aile Saadeti’: ‘Kadını dövmek hastaya ilaç vermek gibi’

HABER MERKEZİ – AKP’li Şahinbey Belediyesi yeni evli çiftlere, kadına şiddeti teşvik eden ve kadına nasıl şiddet uygulanacağını anlatan bir kitap dağıttı. Menzil Cemaati liderlerinden Muhammed Saki Erol’ın yazdığı, ‘Aile Saadeti’ adlı kitapta kadına şiddet uygulanması ‘hastaya ilaç vermeye’ benzetiliyor.

Yeni evli çiftelere dağıttığı kadının özgürlüğünü yok sayan, şiddeti meşrulaştıran kitaplarla gündeme gelen Antep’in AKP’li Şahinbey Belediyesi bir skandal kitap dağıtımına daha imza attı.

  AKP'li belediyenin dağıttığı kitapta 'dokunmak' yasak, evlilik olmadan bakışmak 'günah'

Cumhuriyet’te yer alan habere göre Şahinbey Belediyesi evlenen çiftelere içinde, Menzil Cemaati liderlerinden Muhammed Saki Erol’un ‘Aile Saadeti’ adlı kitabı, Kuran, seccade, tespih ve takke olan bir ‘hediye’ paketi dağıtıyor.

Muhammed Saki Erol tarafından kaleme alınan kitapta, kadına şiddetin hak olduğu ve kadının hangi bölgelerine şiddet uygulanacağı ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor.

Kitapta, “Haddini aşmış kadına, ıslah edilmek için önce öğüt verilir, ardından yatakta yalnız bırakmak gibi fiili tavırlarla yola getirmeye çalışılır. Uslanmayan kadın ise dövülür” ifadeleri yer alıyor.

‘Kadına şiddet hastaya ilaç vermek gibi’

Kadını korkutup dövmenin hastaya ilaç vermek gibi yansıtıldığı kitapta şunlar yer alıyor:

Bu da fayda sağlamaz ise demek ki kadın yuvasının değil keyfinin derdindedir. Ona başka bir ilaç gerekmektedir. Bu azgın kadını boşayıp yuvayı dağıtmadan önce evin içinde ıslah etmek için kocaya tavsiye edilen ilaç onu korkutmak ve usulüne uygun dövmektir. Bu safhada kadını döverek cezalandırma, çok hassas bir iştir. Bu, ağır bir hastaya yan tesiri çok olan bir ilacı vermeye benzer.

‘Kadın gizlice evde dövülecek’

Kitapta ‘dövme usulleri’ de ayrıntılı bir şekilde açıklanıyor:

Sopa, demir gibi tehlikeli alet kullanılmayacak. Dövme gizli ve kendi evinde olacak. Kadın dövülüp, kapı dışarı atılmayacak. Kadının dövüldüğü söylenmeyecek. Yüz, göz, kafa, karın boşluğu, edep yerine vurulmayacak. Organlar zedelenmeyecek, saç yolunmayacak.. Dinimiz yoldan çıkmış nefislerin ıslahı için tedavi hükmünde dayakla cezalandırmayı meşru görmektedir. Tabii ki usulüne göre ve hukukuna riayet etmek şartıyla. İşin aslı: Dayak iki türlüdür. Biri zulüm, diğeri lazımdır. Lazım olan dayak ilaçtır…

Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan, kitabın dağıtılmasına tepki göstererek belediye başkanını istifaya davet etti.

  HDP, AKP'li belediyenin dağıttığı 'kadını yok sayan' kitabı sordu: Toplatılmayacak mı?

Previous post
İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı uyuşturucu ticaretinden tutuklandı 
Next post
AKP’li belediyenin 'EVEET'li akıllı telefon oyunu: Hangi bütçeden karşılandı?