Ana SayfaGüncelAlmanya Dışişleri Bakanı’ndan gazeteci Deniz Yücel’in gözaltı süresine tepki

Almanya Dışişleri Bakanı’ndan gazeteci Deniz Yücel’in gözaltı süresine tepki

HABER MERKEZİ – Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Die Welt muhabiri Deniz Yücel’in 12 gündür gözaltında tutulmasının adil olmadığını belirterek, “Şimdi Türk yargısı için karar anı” dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Die Welt gazetesi Türkiye muhabiri Deniz Yücel’in 14 Şubat’tan bu yana İstanbul’da gözaltında bulunmasını eleştirdi.

Welt am Sonntag gazetesine açıklamalarda bulunan Gabriel, Yücel’in gözaltında tutulmasını, “Deniz Yücel’in savcılıktaki sorgusu öncesi bu kadar uzun süre özgürlüğünün engellenmesi ne gerekli ne de adil” sözleriyle değerlendirdi.

DW Türkçe’de yer alan habere göre Sosyal Demokrat Parti’li (SPD) bakan, Yücel’in kendisine yönelik suçlamalara cevap verebilmek için kendi isteğiyle ifade vermek istediğini hatırlattı.

“Türk yargısı için karar anı”

Gabriel, Yücel’in 14 Şubat’tan bu yana gözaltında olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye’de Olağanüstü Hal şartlarında yargıdaki uygulamaların buna olanak sağladığını” belirtti.

Basın özgürlüğüne dikkat çeken Gabriel şunları söyledi:

Özgür medyanın işini engellenmeden yapabilmesi olağanüstü derecede önemli. Şimdi Türk yargısı için karar anı. İyi bir çözüm bulmak için yapabileceğimiz her şeyi yapıyoruz.

Alman ve Türk vatandaşı olan 43 yaşındaki gazeteci, Türkiye Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın hacklenen e-postalarına yönelik haberleri üzerine “terör örgütüne üye olmak, kişisel verileri kötüye kullanmak ve terör propagandası” yaptığı gerekçesiyle İstanbul’da gözaltına alınmıştı.

  Gözaltı süresi uzatılan gazeteci Deniz Yücel için Schulz'dan açıklama: Kaygılıyım