Ana SayfaGüncelAP üyeleri Öcalan’la görüşmek için Adalet Bakanlığı’na başvurdu

AP üyeleri Öcalan’la görüşmek için Adalet Bakanlığı’na başvurdu

HABER MERKEZİ – Aralarında akademisyen ve Avrupalı parlamenterlerin yer aldığı 13 kişilik bir heyet, 17, 18 veya 19 Şubat 2017 tarihlerinde İmralı Adası’na giderek PKK lideri Abdullah Öcalan’la görüşmek amacıyla Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulundu.

Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekilleri ve dünya çapındaki akademisyenlerden oluşan 13 kişilik bir heyet, 13 Şubat’ta PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek için Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulundu.

dihaber’de yer alan habere göre Adalet Bakanlığı’ndan cevap bekleyen heyet üyeleri, İstanbul ve Diyarbakır’da da bir dizi temaslarda bulunacak.

Siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle görüşecek olan heyetin, temaslarından sonra hazırlayacakları raporu, Avrupa Parlamentosu ve Birleşmiş Milletler’e (BM) sunacağı belirtildi.

Öcalan ile görüşmek için İmralı’ya gitmek üzere yazılan başvuru mektubunda 17, 18 veya 19 Şubat 2017 tarihleri için izin istenildi.

Heyetin mektubunda, şu satırlar da dikkat çekti:

İmralı’yı ziyaret etmenin başlangıcı olarak delegasyondan seçilen bir gruba izin vermenizi rica ederiz. Ayrıca sizinle ve meslektaşlarınızdan herhangi biriyle görüşerek barış sürecinin yeniden başlaması ve Sayın Öcalan ile buluşmadan önce ilerleme yolları hakkında görüş alışverişinde bulunmak istiyoruz. Bu mektuptaki taleplerimizi olumlu değerlendirmenizi büyük bir onur olarak karşılayacağız. Konunun ciddiyeti ve aciliyeti bakımından cevabınızı bekliyoruz.

Heyetteki isimler

İlerici Sosyalist ve Demokratlar Grubu İttifakı AP Üyesi Costas Mavrides, İngiltere’den deneyimli gazeteci ve yazar Jonathan Stelele, Avrupa Parlamenterler Meclisi Üyesi Avrupa Sol Birliği Grubu’ndan Ulla Sandbaek, İzlanda Kamu Görevlileri Federasyonu eski bakanı ve eski lideri Ögmundur Jonasson, AP eski üyesi Francis Wurtz, Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi Üyesi Miren Edurne Gorrotxategi, İngiltere Adalet ve Barış Komisyonu Başkanı Joe Ryan, Westminister Coğrafya Enstitüsü Leeds Üniversitesi, Toplumsal Ekoloji için Uluslararası Enstitüsü Danışman Kurulu Üyesi Federico Venturini, Kanada’dan Toplumsal Ekoloji için Uluslararası Enstitüsü Danışman Kurulu Kurucu üyesi Dimitri Roussopoulos, Cambridge Üniversitesi Politik Sosyoloji Öğretim Görevlisi Dr. Thomas Jeffery Miley.

Previous post
Akademideki ihraçlarla ilgili YÖK'ten açıklama
Next post
Cezaevindeki günlerini temsilen: Zehra Doğan'dan '141' resim sergisi