Ana SayfaGüncelAvrupa’da ‘Hayır’ platformu: Amaç 7 Haziran’daki seçmeni ikiye katlamak

Avrupa’da ‘Hayır’ platformu: Amaç 7 Haziran’daki seçmeni ikiye katlamak

HABER MERKEZİ – Referandum öncesinde bir araya gelen ‘Avrupa Hayır Platformu’ yaptığı toplantı ile aldığı bir dizi kararı açıkladı.

16 Nisan’daki ‘başkanlık’ referandumu yaklaşırken ‘Avrupa Hayır Platformu’ ilk toplantısını yaptı.

Referandum öncesinde bir araya gelen Platform, bütün bileşenlerinin katılımıyla ilk toplantısını yaparak, referandum çalışmalarına ilişkin bir dizi karara gitti.

Toplantıda, Avrupa’da 7 Haziran ve 1 Kasım genel seçimlerindeki tecrübelerden yola çıkarak referandum için çalışma yürütülmesi gerektiği vurgulandı.

Toplantıda sandık güvenliği ve etkin kampanya faaliyeti yürütüleceği belirtilirken, alınan bazı kararlar ise özetle şöyle:

* Her yerde referandum çalışmalarının yürütülmesi,

* Halk toplantıları yapılması,

* 7 Haziran ve 1 Kasım’daki katılımı ikiye katlayarak seçmeni sandığa gitmeye teşvik etmek,

* ‘Hayır Platformu’na farklı inanç gruplarının temsilcileri başta olmak üzere tüm toplumsal kesimlerin dahil edilmesi,

* Referandum sürecini Türkiye’de takip edecek Avrupalı parlamenter ve gazetecilerin heyet gönderilmesi için çalışmalar yapmak,

* ‘Hayır’ın 8 Mart ve Newroz etkinliklerinde de dillendirilmesi ve bu yönde çalışma yürütülmesi, yürüyüşler düzenlenmesi.

‘Hayır Platformu’nda kimler var?

Aralarında Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu, Avrupa’da Halkevciler, Federal Almanya İşçi Dernekleri Federasyonu, Avrupa Çerkez İnisiyatifi, Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu, Devrimci Karedenizliler İnisiyatifi’nin de olduğu 25’in üzerinde platform var.