Ana SayfaGüncelBab’da 3 asker daha yaşamını yitirdi, TSK açıklama yaptı: ‘Rus uçakları kazaen vurdu’

Bab’da 3 asker daha yaşamını yitirdi, TSK açıklama yaptı: ‘Rus uçakları kazaen vurdu’

HABER MERKEZİ – TSK, ‘Fırat Kalkanı’ operasyonunda Rus uçağının ‘yanlışlıkla’ Türk askeri birliğini vurduğunu ve 3 askerin yaşamını yitirdiğini açıkladı. 3 askerin ölümüyle birlikte operasyon kapsamında yaşamlarını yitiren askerlerin sayısı 65’e yükseldi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Bab’da Rus uçağının ‘kazaen’ Türk askerini vurduğunu ve 3 askerin yaşamını yitirdiğini, 1’i ağır 11 askerin yaralandığını açıkladı.

TSK’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesinde, 09 Şubat 2017 tarihinde saat 08:40 sularında, Rusya Federasyonuna ait bir savaş uçağı tarafından DEAŞ hedeflerine icra edilen hava harekatı esnasında, kazaen TSK unsurlarının olduğu bir binaya isabet eden bomba ile 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 11 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralı personelimiz tedavilerinin yapılması maksadıyla süratle hastaneye ulaştırılmıştır.

Yaşamını yitiren askerlerin sayısı 65’e yükseldi

3 askerin ölümüyle birlikte dün ve bugün Bab’da hayatını kaybeden asker sayısı 13’e yükselirken, operasyon başladığı günden bu yana 65 asker yaşamını yitirdi.

Olayın ardından Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı aradığı ve üzüntülerini belirttiği kaydedildi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise RİA Novosti’ye yaptığı açıklamada Putin’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Rus hava kuvvetlerinin hava harekâtı sırasında Türk askerlerinin hayatını kaybetmesi nedeniyle baş sağlığı dileklerinde bulunduğunu doğruladı.

Peskov, “Putin, Erdoğan’a Türk askerlerinin Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri’nin operasyonu sırasında koordinatların teyit edilmemesi sonucunda yaşamını yitirdiğini söyledi” dedi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun da Putin’e verdiği brifingde Rusya ve Türkiye Genelkurmay Başkanlıkları’nın koordinasyon mekanizmasını geliştirmek için çalışma yapma kararı aldığını açıkladığı belirtildi.

‘Ortak soruşturma’

Rusya Genelkurmayı’ndan yapılan açıklamada Rusya ve Türkiye’nin olayla ilgili ortak soruşturma yürüteceği kaydedildi.

Hayatını kaybeden 3 askerin cenazesi, karayolu ile Kilis’e, oradan da helikopterle Antep Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Cenazelerin yarın düzenlenecek törenin ardından son yolculuklarına uğurlanmak üzere memleketlerine gönderilmesi bekleniyor.

  Bab’da yaşamını yitiren asker yakını sordu: Ne için savaşıyoruz?
  ‘Fırat Kalkanı’: 2 günde on asker hayatını kaybetti, sayı 64'e yükseldi
  Emekli Büyükelçi Loğoğlu: Türkiye için Suriye'de asıl tehlike operasyonun uzaması



Önceki Haber
Başbakan Yıldırım ve Bahçeli arasında referandum görüşmesi
Sonraki Haber
Rusya: Kürtler Suriye görüşmelerinde masada olmalı