Ana SayfaGüncelBahçeli: Perinçekgillerin ağrıları, sancıları ‘Evet’ dememizdendir

Bahçeli: Perinçekgillerin ağrıları, sancıları ‘Evet’ dememizdendir

HABER MERKEZİ – Meclis Grup Toplantısı’nda Doğu Perinçek’e eleştirilerde bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Perinçek ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında bir tercih hakkı olsa ‘kesinlikle ve istisnasız sayın Erdoğan’ı tercih edeceğini’ söyledi. Bahçeli, “Perinçekgiller neredeyse bize davamızı öğretip ülkücülük anlatacaklar. Bu ne arsızlık, densizlik, ahlaksızlıktır. Anayasa değişikliğine ‘evet’ diyoruz ya ağrıları, sancıları bundandır” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda konuştu.

Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Anayasa değişikliği

TBMM’de kabul edilen anayasa değişiklik teklifi Cumhurbaşkanı’nın onayına sunulmuştur. Türk milleti sandıkta kararını verecektir. Demokrasi karşıtı cephe ne yaparsa yapsın, millet damgasını vuracaktır. Bizim anayasamız da değişecektir. Demokrasi ile yönetilen her ülkenin bir anayasası vardır. Bir demokratik toplumu diğerinden ayıran özellik de milli nitelik ve kendine özgür farklarda aranmalıdır.

MHP’nin tutumuna eleştiriler

Ne tuhaf ve hazindir ki, şer ve kriz ittifakı emel birliği etmiş ve anayasa değişikliği tutumumuzu eleştiriyor.

11 Ekim’den bu yana sadece bize vuruyorlar. CHP, HDP, FETÖ, PKK, DHKP-C, ÖDP, EMEP, Komünist Partisi, cumhuriyetten geçinen fesat yuvaları, kendilerine milliyetçi diyen bir takım güdükler MHP’ye saldırıyor. Niye evet diyormuşuz, size ne, size mi soracaktık? İcazeti sizden mi alacaktık. AKP’nin ve Cumhurbaşkanı’nın nasıl olur da peşine takılıyormuşuz. Kimsenin peşine takıldığımız yoktur, ancak Kandil ve Pensilvanya’daki yoklama kaçaklarının tepesine binip enselerinden tutacağımız günler yakındır.

Perinçek-Erdoğan seçimi?

Elbette aleyhimize kurulan kampanya düzeneği uzayıp gitmektedir. Herkes MHP’deki sözdeki kaynamaya yorum yapmaktadır. Kameraların karşısına geçen yarım uzmanlar, kalem yobazları partimiz hakkında hüküm verirken, partililerimizin ne yapacağını konuşmaktadır. Dün halklara özgürlük diyerek, orak-çekiçle poz vererek, ülkücülere pusu kuran Perinçekgiller neredeyse bize davamızı öğretip ülkücülük anlatacaklar. Bu ne arsızlık, densizlik, ahlaksızlıktır. Anayasa değişikliğine evet diyoruz ya ağrıları, sancıları bundandır.

Eğer Doğu Perinçek ve ‘hayırcı’ yoldaşlarıyla Recep Tayyip Erdoğan arasında bir tercih hakkımız olursa, kesinlikle ve istisnasız sayın Erdoğan’ı tercih edeceğimizi herkes bilmeli ve kafasına sokmalıdır. Bunlar çılgına dönüp kudursalar da millet için ‘evet’; devlet için ‘evet’; Cumhuriyet için ‘evet’; Türklüğün bekası için ‘evet’ diyeceğiz. MHP dünkü sözlerini çiğnememiştir.

  'Gelmekte olan asıl büyük savaş Erdoğan ve Perinçek arasında olacak'

CHP’ye sert eleştiri

Türkiye’yi Alman Başbakanı’na şikayet etme küstahlığını gösteren CHP zihniyeti milletten bir kez daha şamarı yiyecek, yakın hısmı HDP ile birlikte rüzgar ekerken fırtına ile karşılaşıp sandığın dibine tortu gibi çökecektir. Adında halk olup halkla hiçbir bağı olmayanlar referandum sonrası kaçacak delik arayacaktır.