Ana SayfaGüncel‘BAŞKANLIK’ REFERANDUMU | Yıldırım: MHP ile ortak etkinlik yapabiliriz

‘BAŞKANLIK’ REFERANDUMU | Yıldırım: MHP ile ortak etkinlik yapabiliriz

HABER MERKEZİ – ‘Başkanlığı’ getirecek olan 16 Nisan’daki referandum çalışmalarına ilişkin açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, MHP ile ortak etkinlik düzenleyebileceklerini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, Malta ziyareti sırasında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Basın toplantısında Yıldırım’a Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yayımlanan referandum genelgesi hatırlatıldı.

Bu bağlamda açıklamalar yapan Yıldırım, ‘Başkanlık sistemini’ de içeren anayasa değişikliği teklifinin MHP ile AKP olarak Meclis’e getirildiğini hatırlattı ve şöyle devam etti:

MHP ile bir amaç birlikteliğimiz var. Kampanya lehine çalışma yapıyoruz. Gerekirse MHP ile ortak etkinlik yapabiliriz.

MHP lideri Bahçeli, referanduma ilişkin parti teşkilatlarına dönük gönderdiği genelgede yer alan “Aynı tercihteki partilerle ortak çalışma yapılabilecek” ifadesi ile AKP ile ortak referandum çalışması yapılabileceği sinyali vermişti.

  MHP’nin referandum genelgesinde AKP ile ortak çalışma sinyali

Kıbrıs görüşmeleri

Başbakan Yıldırım, Kıbrıs görüşmelerine ilişkin ise şunları söyledi:

Kıbrıs’la ilgili iki taraf arasındaki görüşmeler devam ediyor. Anastasiadis geçen gün biraz sinirlenmiş. Kapıyı vurup çıkmış ama daha sonra sigara içmeye çıktım, kriz yok diye geri geldi.

Her zaman Türkiye, daha doğrusu Kuzey Kıbrıs Türk tarafı çözümde bir adım önde. Hiçbir zaman çözümü kesintiye uğratacak bir davranış içerisinde olmuyorlar. Buna özen gösteriyorlar. Çözümün mutlaka sağlanması lazım çünkü çözümsüzlüğün bedelini Kuzey Kıbrıs Türk tarafı ödüyor.

Rum tarafı 2004’te adanın tümünü temsil edecek şekilde AB’ye tam üye yapıldı. O gün çok daha kolay olan çözüm gerçekleşmedi. Bugün daha zor olanı başarmak zorundayız. Varılacak çözüm adada güvenliği sağlayacak. Her iki tarafın adil-eşit yönetişim hakkını da beraberinde getirecektir.

  KIBRIS GÖRÜŞMELERİ | Akıncı ve Anastasiadis birbirlerini toplantıyı terk etmekle suçladı