Ana SayfaGüncelBerlinale’de Altın Ayı ödülü ‘Beden ve Ruh’ filmine verildi

Berlinale’de Altın Ayı ödülü ‘Beden ve Ruh’ filmine verildi

HABER MERKEZİ – 67’inci Uluslararası Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı ödülüne yönetmen Ildiko Enyedi’nin ‘Beden ve Ruh’ filmi layık görüldü.

Almanya’nın başkenti Berlin’de bu yıl 67’ncisi düzenlenen Uluslararası Berlin Film Festivali’nin (Berlinale) ödülleri Berlinale Palast sinemasında düzenlenen törenle verildi.

Bu yılki Altın Ayı ödülüne Macar yönetmen Ildiko Enyedi’nin ‘Beden ve Ruh’ (Teströl és lélekröl) adlı filmi layık görülürken, en iyi yönetmen dalında ‘Gümüş Ayı’ ödülü ise Finlandiyalı yönetmen Aki Kaurismaeki’nin ‘Toivon tuoalla puolen’ (Umudun diğer yanı) adlı filmine verildi.

Festivalin diğer ödülleri ise şu isimlere verildi:

  • En iyi erkek oyuncu ödülü, ‘Helle Nächte’ (Aydınlık Geceler) filmindeki rolüyle Avusturyalı aktör Georg Friedrich
  • En iyi kadın oyuncu ödülü, Güney Koreli yönetmen Hong Sangsoo’nun ‘On the Beach at Night Alone’ filmindeki rolüyle Kim Min-hee
  • Jüri Büyük Ödülü, ‘Felicite’ filmiyle Fransız yönetmen Alain Gomis
  • En iyi senaryo dalındaki Gümüş Ayı ödülleri, ‘A Fantastic Woman’ (Harika Bir Kadın) filmini senaristleri Sebastin Leilo ve Gonzalo Maza

Kısa metrajlı filmler arasında ise Altın Ayı ödülünü Portekizli yönetmen Diogo Costa Amarante’nin ‘Cidade Pequena’ filmi kazandı.

9 Şubat’ta başlayan 67’inci Uluslararası Berlin Film Festivali’nde 72 ülkeden toplamda 399 film gösterildi.

Festivalin ödül töreninde Salı günü İstanbul’da ifade vermeye gittiği sırada polis tarafından gözaltına alınan Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel’e destek mesajı verildi.




Önceki Haber
Kanada'da 'hayalet' bir kasaba: 35 yıldır kimse yaşamıyor
Sonraki Haber
Erdoğan: Bu sırrı ilk kez açıklıyorum