Ana SayfaGüncelBir ‘Bab’ açıklaması da Savunma Bakanı’ndan: Tümüyle kuşatıldı

Bir ‘Bab’ açıklaması da Savunma Bakanı’ndan: Tümüyle kuşatıldı

HABER MERKEZİ – Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Bab’da yürütülen operasyon için “Tümüyle kuşatıldı, içeride temizlik yapılıyor” dedi.

Gün içinde Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın Bab operasyonu için “Gözümüz aydın, operasyonu bitti” dediği belirtilmiş, Genelkurmay Başkanlığı ise operasyonda ‘büyük ölçüde kontrol sağlandığını’ ve beldenin IŞİD’den ‘temizlenmesine’ devam edildiğini açıklamıştı.

  Akar: El Bab operasyonu bitti | TSK: Büyük ölçüde kontrol sağlandı

Bu açıklamalar sonrasında bölgedeki operasyona ilişkin bir açıklama da Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’dan geldi.

Bakan Işık, “Tümüyle kuşatıldı, içeride temizlik yapılıyor” dedi.

Operasyonun devamı hakkında da konuşan Işık, “Arzu ettiğimiz sonucu henüz tam olarak alamadık. Bu operasyon Bab’dan sonra da devam edecek. Münbiç ve Rakka önceliğimiz” dedi.

Olası ‘Rakka operasyonu’ hakkında bilgi veren Fikri Işık, “Rakka operasyonu doğru aktörlerle yapılmalı, YPG ile değil, Arap unsurlarıyla yapılmalı” diye konuştu.

ABD Genelkurmay Başkanı Türkiye’ye geliyor

Öte yandan Bakan Işık, ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford’ın yarın Türkiye’de olacağını açıkladı.

Işık, “ABD, YPG itirazımızı değerlendirecek. PKK ile mücadele konusunda ABD daha fazla destek verecek” ifadelerini de kullandı.

Ne olmuştu?

Türkiye’nin Suriye’de Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte yürüttüğü ‘Fırat Kalkanı’ operasyonu 177 gündür devam ediyor.

Operasyonun başından bu yana çoğu IŞİD saldırısında olmak üzere 68 asker hayatını kaybetti. Can kayıplarının en çok yaşandığı yer ise Bab oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Aralık 2016’da “El Bab hallolmak üzere” demiş, bu açıklamada 5 gün sonra da Bab’ın ‘tamamen kuşatıldığını’ savunmuş, yine Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) de 27 Ocak’ta IŞİD’in Bab’dan çekilmeye hazırlandığını ileri sürmüştü.

Aynı gün Erdoğan bir kez daha Bab’ın “dört bir taraftan kuşatıldığını” ifade ederek şunları söylemişti:

El Bab’da bundan sonraki süreçte süratle mesafe almak suretiyle oradaki işi bitirmek, daha derinliğine gitmemek lazım. Yapılan çalışma bu istikamettedir.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Bab’ın merkezine girildiğini açıklamıştı.




Önceki Haber
HDP'li Beştaş: Tek başıma ve ağır tecrit koşullarında tutuluyorum
Sonraki Haber
Mahkeme başkanından savunmasını yapan HDP'li vekile: Çok konuştun