Ana SayfaGüncelBir ‘Hayır’ şarkısı da İzmir’deki kadınlardan: Hayır dersem çık git

Bir ‘Hayır’ şarkısı da İzmir’deki kadınlardan: Hayır dersem çık git

HABER MERKEZİ –  Praksis Müzik Atölyesi’nde yeni oluşturulan kadın müzik grubu ilk bestesini ‘başkanlık sistemini’ getirecek olan anayasa değişikliği referandumuna karşı yaptı. Kadınlar şarkıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “En az üç çocuk”, “Kızlı-erkekli öğrenciler kalıyor. Konuyla ilgili komşu ihbarları var” gibi açıklamalarına göndermede bulunarak “Hayır” dedi.

İzmir’de Praksis Müzik Atölyesi çalışmaları içinde yeni kurulan kadın müzik grubunun ilk bestesi “Hayır” oldu.

12 kişiden oluşan grupta müzik yapan kadınların kimi öğretmen, kimi de öğrenci. Grupta darbuka, klarnet, yan flüt, gitar ve mandolinden oluşan enstrümanlar çalan kadınlar haftanın 3-4 günü müzik çalışmaları için bir araya geliyor.

Grubun perküsyoncusu Dilan Taşdemir, kadınlar olarak ‘başkanlık sistemini’ getirecek olan anayasa değişikliği referandumuna karşı tavırlarını ortaya koymak ve kampanya sürecine dahil olmak için ilk bestelerinin “Hayır” olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “En az üç çocuk”, “Kızlı-erkekli öğrenciler kalıyor. Konuyla ilgili komşu ihbarları var” gibi açıklamalarına göndermede bulunan şarkıyla ilgili dihaber’e konuşan Taşdemir şunları söyledi:

Bizim de bu referandumda bir söz söylememiz gerekiyordu. Biz de böyle bir şarkı yazıp besteledik. Ekibin içinde sadece müzik üzerinden çalışma yapan insanlar değil. Biz yine bireysel hayatlarımızda müdahil olan ve mücadelenin içerisinde yer alan insanlarız. Sanatçılar bağlamında biraz daha yaratıcı işler yapan insanlar Türkiye genelinde ‘hayır için çal’ kampanyası başlattı. Ekip olarak biz de bu kampanyanın bir parçası olmaya çalışıyoruz ve İzmir’de bu kampanyayı güçlendirmeye çalışıyoruz.

İktidar kadınlara “erkeklerle gezme, hamile kalma, kürtaj yapma ve tecavüze uğra suçlu ol” diyor.

Böyle bir ortamdayız. Biz de direneceğiz ve mücadele edeceğiz. Müzik ve film yaparak, tencere tava çalarak direneceğiz. İlk bestelediğimiz şarkı ‘Hayır’. Bu aslında ironik bir şarkı. Bu iktidarın kadın üzerindeki söylemlerine nasıl evet diyebiliriz ki. Biz kadınlar olarak hayır için bir şeyler yapacağız.

Kadınların ‘Hayır’ şarkısı şöyle

Previous post
Gazeteci Aslı Ceren Aslan tutuklandı
Next post
Meriç Nehri'nde mültecileri taşıyan bot devrildi