Ana SayfaÇeviri‘Buz Kenti’: İzlandalı fotoğrafçıdan alacakaranlık serisi

‘Buz Kenti’: İzlandalı fotoğrafçıdan alacakaranlık serisi

HABER MERKEZİ – İzlandalı fotoğrafçı Jan Erik Waider, Grönland’ın muhteşem alacakaranlık buzullarını fotoğrafladı.


Fotoğraflar: Jan Erik Waider

Çeviri – Derleme: Lokman Sazan


Alman asıllı İzlandalı fotoğrafçı Jan Erik Waider, ‘Buzul Alacakaranlık’ (Arctic Twilight) serisi için Grönland’ın kıyısından manzaraların fotoğraflarını çekti.

Grönland’ın koyları buzullardan kopan buz dağlarıyla doludur.

Fotoğraflarında Nordik ülkelerinin hipnotize edici güzelliğiyle Waider’in büyüleyici yaklaşımı bir araya geliyor.

Waider, bu manzara hakkında blog’unda şöyle yazıyor:

Burası hayatımda gördüğüm en eşsiz yer. O dev buzuldan kopan buz dağları bazen o kadar büyük ki her biri yüzen birer ülke sanki ve tepesine küçük bir kasabayı sığdırabilirsiniz.

Ben 20 katlı bir bina büyüklüğünde buzula küçük tahta bir balıkçı teknesiyle yelken açtığımda insanların olmadığı buzdan yapılmış bir Manhattan gibi hissettim.

Aynı zamanda her buzdağının renkleri farklıydı. Buzulun yaşına ve basıncına bağlı olarak renkler siyahtan maviye, beyazdan cam rengine çeşitlilik gösteriyordu.

Waider, Nordic coğrafyasının tamamını gezmesine rağmen, İzlanda’yı kendi evi olarak görüyor. Waider, kış mevsiminin öngörülemez havasıyla birlikte, karla kaplı sihirli manzaralarının büyük bir hayranı olduğunu söylüyor.

Kışın çoğunluğun ellerinde bir fincan sıcak çayla içerde oturmakla mutlu olurken, ben dışarda doğada olmaktan mutluluk duyuyorum.