Ana SayfaDünyaÇavuşoğlu: Bir sonraki hedef Rakka, özel kuvvetlerimizi devreye sokabiliriz

Çavuşoğlu: Bir sonraki hedef Rakka, özel kuvvetlerimizi devreye sokabiliriz

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin bir sonraki hedefinin Rakka olduğunu söyleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Biz bölgesel ülkeler ve koalisyonun içindeki ülkeler olarak özel kuvvetlerimizi devreye sokabiliriz, sokmamız gerekir” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi Arabistan Krallığı’nın Dışişleri Bakanı Adel Bin Ahmed Al- Jubeir ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Çavuşoğlu Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve ÖSO’nun Suriye’de önemli ilerleme kaydettiğini ve bir sonraki hedefin Rakka olduğunu söyledi.

  ‘Fırat Kalkanı’: Beş asker daha hayatını kaybetti, sayı 59'a yükseldi

Çavuşoğlu, olası Rakka Operasyonu için “Biz bölgesel ülkeler ve koalisyonun içindeki ülkeler olarak özel kuvvetlerimizi devreye sokabiliriz, sokmamız gerekir” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Rakka’nın IŞİD’den kurtarılması için Demokratik Suriye Güçleri (DSG) tarafından yürütülen, uluslararası koalisyonun da destek verdiği Fırat’ın Gazabı operasyonunun 3’üncü aşaması ise devam ediyor.

Erdoğan-Trump görüşmesi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump’ın telefon görüşmesine ilişkin açıklamalarda da bulundu.

Çavuşoğlu’nun açıklaması şöyle:

Bir önceki yönetime sözümüzü dinletemedik. PYD gibi DEAŞ’tan farkı olmayan bir terör örgütüne destek verildi. Bu Suriye’nin geleceği için çok tehlikeliydi. Biz ABD’yle, Suriye’nin geleceği için işbirliği yapacağız. Bundan sonra mücadelemizin daha etkili olacağını düşünüyorum. Kısa süre içerisinde DEAŞ’ı Suriye ve Irak’tan temizleyebileceğimize inanıyorum.

  Erdoğan ile Trump telefonda görüştü



Önceki Haber
İsviçre'den Cizre raporu: 'Bodrumdakiler önce öldürüldü, sonra yakıldı'
Sonraki Haber
Beli kırılan avukat hakkında hapis istemi, polislere işlem yok